Toto anglické duo tvoriace hlavne elektronickú hudbu, bude hrať v London’s Olympia a malo by ísť o ich najväčší koncert v poslednej dobe.

Nebude to prvý krát, čo sa The Chemical Brothers predstavia v London’s Olympia, ale bude to vôbec po prvý krát, čo sa nejaká skupina predstaví v tomto dejisku dva krát počas desiatich rokov. To opäť demonštruje neuveriteľnú popularitu skupiny ako u fanúšikov, tak aj u kritikov a hudobných spoločností.

Túto populárnu skupinu tvoria bratia Tom Rowlands a Ed Simons a na začiatku svojej kariéry sa volali The Dust Brothers, ale potom, čo sa na hudobnej scéne v USA objavilo rovnomenné duo, premenovali sa na The Chemical Brothers.

The Chemical Brothers sú tento rok nominovaní na dve ocenenia Grammy a to v kategórii Najlepšia tanečná nahrávka za singel 'Do It Again' a v kategórii Najlepší elektronický/tanečný album s albumom 'We Are The Night'. Skupina už získala pár cien Grammy, keď v roku 2005 vyhrali cenu za Najlepšiu tanečnú nahrávku s piesňou 'Galvanize' a aj cenu pre Najlepší elektronický/tanečný album s 'Push The Button'.

Lístky na koncert v Londýnskej Olympii sa budú predávať od 18 decembra a za jeden by ste mali zaplatiť 30 libier, v prepočte zhruba 1400 sk.

Zdroj : music-news.com