Mladá speváčka Leona Lewis si svoju pozíciu na čele rebríčka singlov so skladbou 'Bleeding Love' držala 7 týždňov. Neohrozili ju Spice Girls, Take That, Timbaland ani Kylie Minogue. Až kým neprišiel nový singel od Katie Melua.

Singel 'What a Wonderful World', vďaka ktorému sa Katie Melua z predaja za uplynulý týždeň dostala na prvé miesto britského rebríčka singlov, je cover verziou známej jazzovej klasiky od Louisa Armstronga. 23-ročná Katie Melua ju naspievala spolu s o desať rokov staršou Evou Cassidy.

'Bleeding Love' od víťazky X Factoru klesol na druhé miesto a prvú trojku uzatvára debutový singel 'Crank That (Soulja Boy)' od amerického rapera Soulja Boya. V aktuálnom rebríčku sa do Top 40 dostal i slušný počet vianočných hitov, z ktorých najvyššie, na štvrtej priečke, je momentálne Mariah Carey a jej 'All I Want For Christmas Is You'. 'Last Christmas' od Wham! je na 14. mieste.

V rebríčku albumov zostáva Number One album 'Spirit' od Leony Lewis, ktorého sa za 4 týždne od vydania predalo vyše 1 170 000 kusov. Na druhú pozíciu sa vrátil album 'Back Home' od Westlife. Trojku uzatvára špeciálne vydanie albumu 'Call Me Irresponsible' od kanadského jazzového speváka Michaela Buble-a.

Výberovka najväčších hitov od Spice Girls klesla už na 22. priečku. Očakáva sa však, že v priebehu nasledujúcich týždňov, kedy skupina absolvuje niekoľko koncertov na domácej pôde, sa kompilácia 'The Spice Girls' Greatest Hits' ešte vráti do prvej desiatky.

Zdroj: Nme.com, Bbc.co.uk