Po Paulovi McCartneym, ktorý si pred niekoľkými dňami ústne podal manažérov vydavateľstva EMI, si svoju zlosť na bývalom vydavateľstve vyliali aj Radiohead. Parlophone, pod ktorým kapela vydala prvých šesť albumov, pritom taktiež patrí pod EMI.

Slová Eda O'Briana však smerovali najmä na predstaviteľov spoločnosti Terra Firma, ktorá Parlophone vlastní. Podľa gitaristu známej alternatívnej skupiny totiž vôbec nerozumejú hudobnému priemyslu a po vydaní 'Hail to the Thief' v roku 2003 nebola šanca, že by Radiohead zmluvu s Parlophone po jej vypršaní predĺžili.

"Budú nám chýbať ľudia, s ktorými sme pracovali. Ostatní však asi nerozumejú hudobnému priemyslu? Ľudia v Terra Firma určite nerozumejú." - povedal O'Brian pre BBC 6 Music a vzápätí dodal: "Nedostali sme, čo sme chceli, vôbec to nebolo v ponuke. Nevedeli pochopiť, aké miesto má skupina, ako my, vo vydavateľstve EMI, takže nám neboli schopní dať to, čo sme potrebovali."

Jeho slová potvrdil i frontman Thom Yorke, ktorý priblížil atmosféru v čase, keď sa kapela rozhodovala o predlžení či nepredĺžení zmluvy s EMI: "Nezdalo sa, že ich to veľmi zaujíma a ani nás to nezaujímalo. Mali nás veľmi dlho na veľmi dlhom vodítku. Bolo to preto, že mali v minulosti niekoľko umelcov, ktorým to v tých časoch vyhovovalo, ako Pink Floyd a Queen."

"No momentálne je tu situácia, keď súkromné firmy [ako vlastník vydavateľstva Terra Firma] hľadia na hudbu ako na niečo, čo si proste od nás kúpia a potom to predajú." - dodal Yorke.

Zdroj: Nme.com