V americkom meste Seattle sa po 17 rokoch zavreli brány legendárneho klubu Crocodile Café, ktorý začiatkom 90. rokov hostil jeden z prvých slávnych koncertov Nirvany a hral veľkú úlohu pri rozvoji grunge-ovej scény.

V tomto útulnom podniku v centre mesta Seattle počas jeho zlatej éry pravidelne koncertovali legendy ako Beck, R.E.M., Yoko Ono, Sleater-Kinney či Nirvana. Klub, v ktorom sa v roku 1992 na pamätnom koncerte predstavila Nirvana po boku svojho vtedajšieho veľkého vzoru - kapely Mudhoney, sa údajne už dlhšie zmietal vo finančných ťažkostiach.

Miestne noviny Seattle v pondelok Post-Intelligencer informovali, že vlastníčka klubu Stephanie Dorgan tento víkend nečakane oznámila zamestnancom, že sa do práce už nemusia vrátiť, pretože sa chystá klub zatvoriť.

"Všetci sme vedeli, že klub má problémy s peniazmi, ale vôbec sme si nemysleli, že sa tak náhle zavrie práve teraz," - povedal promotér klubu Eli Anderson a dodal: "Organizoval som ďalšie koncerty na budúcu sobotu, takže som bol úplne zhrozený, keď som počul odkaz od Stephanie."

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org