Nový album tohto bývalého člena legendárnej skupiny The Beatles bude mať názov 'Liverpool 8' a čo je najzaujímavejšie, v predaji sa objaví ako USB náramok.

Album však vyjde aj na klasických CD nosičoch a okrem 12 nahrávok sa na ňom objaví aj osobná video správa od Ringa, komentáre k skladbám, zákulisie výroby albumu, plus vyzváňacie melódie a fotky.

Po vydaní albumu by sa mal Ringo Starr vrátiť do svojho rodného mesta, Liverpoolu a odohrať tam koncert na podporu predaja nového albumu. Koncert by sa mal uskutočniť už 8 januára.

Všetkých 12 piesní na albume napísal hlavne sám Ringo, ale pri písaní mu pomáhal aj člen dua Eurythmics, Dave Stewart. "Písanie piesní je vždy rovnaké," vysvetľuje Ringo vo svojom vyhlásení. "Je to rovnaká skupina ľudí, všetci sedíme spolu za stolom a píšeme o tom, čo sa deje."

Skupina ľudí, ktorá bývalému bubeníkovi The Beatles pri piesňach pomáhala, sa skladala z Garyho Burra, Steva Dudasa, Marka Hudsona, Seana Hurleya, Zaca Raea, a Davea Stewarta.

Posledný album Ringa Starra vyšiel v roku 2005 pod názvom 'Choose Love' a vydalo ho vydavateľstvo BMG. 'Liverpool 8' bude prvý album od roku 1974, ktorý Ringo vydá opäť pod značkou EMI.

Zdroj : undercover.com.au