The Eagles predali v Austrálii zo svojho posledného albumu 'Long Road Out Of Eden' neuveriteľných 35 488 kusov za týždeň, teda o niečo viac ako je potrebné na dosiahnutie zlatej platne, ktorá sa udeľuje za predaj albumu za týždeň a teda nie za celkový predaj.

V Austrálii sa zlaté platne udeľujú za predaj viac ako 35 000 albumov. Avšak mnoho krát sa stane, že platinové ocenenia získavajú aj skupiny, ktoré reálne svoje albumy ešte nepredali, keďže albumy kúpia len obchodníci. The Eagles však naozaj vypredali obchody a albumy sa tak dostali priamo do rúk ich fanúšikov.

Eagles okrem 35 488 albumov, ktoré sa predali v obchodoch, predali aj 73 albumov, ktoré si ľudia stiahli na internete. Celkovo sa tak predaj albumu 'Long Road Out Of Eden' v Austrálii dostal už na číslo 149 612.

V USA sa zatiaľ predalo 2.2 miliónov nosičov a 2.1 milióna v ostatnom svete, čím sa 'Long Road Out Of Eden' stal jedným z najpredávanejších albumov roku 2007. A to vôbec nie je zlé na album, ktorý je prvým po 28 rokoch, ktorý skupina vydala.

Teraz je v Austrálii najväčšou otázkou, kedy sa The Eagles predstavia fanúšikom naživo. Podľa posledných správ by sa tak malo stať až v roku 2009, ale vynikajúci predaj albumu možno priláka The Eagles do Austrálie o niečo skôr.

Zdroj : undercover.com.au