Raper Jay-Z má po celom svete milióny fanúšikov, no zároveň je ako prezident vydavateľstva Def Jam aj jedným z najznámejších manažérov v hudobnom priemysle. To však bude platiť len do konca tohto týždňa.

Jay-Z, ktorý sa pred nedávnom údajne oženil s populárnou americkou speváčkou Beyonce Knowles, totiž oznámil, že sa rozhodol rezignovať na svoj post prezidenta hudobného vydavateľstva Def Jam. 38 ročný raper však plánuje aj po rezignácii zostať u Def Jam ako hudobník a nahrať tak pod touto značkou niekoľko albumov. Malo by sa jednať o minimálne dva albumy, podľa zmluvy, ktorú Jay-Z s Def Jam uzavrel v roku 1997.

Jay-Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, bol prezidentom tohto hudobného vydavateľstva tri roky, ale nie každý bol šťastný, že mal takúto pozíciu. Umelci sa často sťažovali, že ich kariéra bola v tomto vydavateľstve druhoradá len preto, že jej prezident je zaneprázdnený podporovaním seba samého. Napriek kritike sa však pod vedením Jay-Z v Def Jam "urodilo" veľa kvalitných mladých hudobníkov a ich albumov. Napríklad môžeme spomenúť hviezdy ako Kanye West, Rihanna, alebo Ne-Yo.

Meno nástupcu na post prezidenta Def Jam po odchode Jay-Z ešte nebolo zverejnené. Hudobné médiá na čele s MTV však horlivo diskutujú o možných kandidátoch na tento post, medzi ktorých radia hudobníkov a manažérov ako Jermaine Dupri (prezident Island Urban Music), Jimmy "Henchman" Rosemond, Damon Dash, Irv "Gotti" Lorenzo (šéf Murder Inc.), Chaka Zulu, P Diddy, LL Cool J, Russell Simmons a niektorí dokonca prepokladajú, že po rozporoch s vydavateľstvom Interscope by sa o túto pozíciu mohol pokúsiť i 50 Cent.

Zdroj : undercover.com.au, mtv.com