Nový singel elektronického dua Underworld s názvom 'Beautiful Burnout', ktorý vyšiel v pondelok 14. januára, sprevádzalo vydanie videoklipu, ktorý nie je pekný, nie je ani zábavný a nie je dokonca ani originálny. No napriek tomu atmosféru skladby dokonale vystihuje.

Druhá skladba v poradí aktuálneho albumu 'Oblivion With Bells', ktorá je zároveň tretím singlom tohto albumu, patrí nepochybne k najlepším kúskom tejto legendárnej dvojice. Track, ktorý duo už dávno pred vydaním nového albumu hrávalo na svojich koncertoch pod názvom 'Biro the Leggy', sa na začiatku roka 2008 konečne dočkal aj vydania v podobe singla. Spolu s ním prichádza i nový videoklip, s takou ponurou a hĺbavou atmosférou ako samotná skladba. Najviac by sa ho asi oplatilo vidieť na veľkom plátne v kinosále so špičkovým zvukom. Bohužiaľ, teraz vám bude musieť stačiť monitor.


Underworld - Beautiful Burnout

V podobne tajuplnej nálade sa nesú zatiaľ i videá v špeciálnej promo kampani skupiny R.E.M., ktorá sa na vydanie svojho nového albumu 'Accelerate' rozhodla využiť možnosti Internetu. Na stránke Ninetynights.com tak od 1. januára každý deň pribúda krátke video a bude sa tak diať až do 1. apríla, kedy nový album vyjde. Nám sa zatiaľ najviac páči tento kúsok, ktorý síce nehovorí veľa, ale predsa niečo naznačuje o novom dynamickejšom hudobnom smerovaní jednej z najúspešnejších alternatívnych kapiel.



Viac záberov nájdete v archíve stránky Ninetynights.com