Frontman legendárnej hard-rockovej kapely Aerosmith si na účet pripísal slušných 50 miliónov dolárov (vyše 1,1 miliardy korún). Práve za túto sumu totiž predal autorské práva na vydávanie svojich skladieb spoločnosti Primary Wave Music Publishing.

Katalóg obsahuje 160 skladieb, ktoré Tyler napísal, vrátane známych klasík ako 'Dude Looks Like A Lady', 'Janie's Got A Gun' a 'Walk This Way'. Spoločnosť Primary Wave Music Publishing už vlastní katalógy Kurta Cobaina, soul rockových Hall & Oates, country speváka Stevea Earleho a niektoré piesne od Johna Lennona z The Beatles.

59-ročný Steven Tyler sa pre predaj svojich skladieb rozhodol preto, lebo chce aby zostali živé aj pre budúce generácie. "Odborné znalosti Primary Wave zabezpečia, že môj katalóg bude otriasať generáciami aj v budúcnosti a že sa moje skladby dostanú tam, kam sa žiadne iné nedostali." - povedal americký spevák a multi-inštrumentalista pre New York Post.

Populárna bostonská kapela Aerosmith býva označovaná ako "Najvýznamnejšia rock'n'rollová kapela v Amerike". Po celom svete predali vyše 150 miliónov albumov a sú držiteľmi najväčšieho počtu zlatých a multi-platinových albumov spomedzi všetkých amerických kapiel. Milióny fanúšikov po celom svete si získali vďaka originálnej kombinácii elementov popu, heavy metalu, glam-rocku či R&B s tradičným blues-rockom.

Zdroj: Undercover.com.au, wikipedia.org