Noví majitelia EMI sa chcú asi "zbaviť" aj ďalšej svojej hviezdy - Robbieho Williamsa. Podľa posledných správ plánujú zrecyklovať vyše milióna nepredaných kópií jeho posledného albumu 'Rudebox'. Bizarnosť vyhlásenia ešte podčiarkla informácia o tom, že tieto CDčka budú použité pri výstavbe infraštruktúry v Číne.

Šéf vydavateľstva EMI, Guy Hands, zverejnil informácie o neobvyklej iniciatíve, ktorá bude nasledovať kritikmi veľmi rozpačito hodnotený Robbieho album 'Rudebox'. Údajne bolo vyrobených o vyše milión kópií viac, než sa predalo, a tak budú poslané do Číny, kde budú zničené a znovu použité.

"Asi 85% toho, čo EMI vydáva, neprináša zisk, zčasti aj kvôli peniazom minutým na predražené zmluvy s kapelami a zčasti kvôli chorým odhadom množstva CDčok, ktoré trh pri konkrétnom interpretovi požaduje." - vysvetlil Hands. Recyklované kópie albumu 'Rudebox', ktorý vyšiel v októbri 2006, budú údajne použité na výrobu povrchovej vrstvy vozovky na čínskych cestách. Časť z materiálu, ktorý vznikne po recyklácii CDčok, bude použitá aj vo výrobe lámp na pouličné osvetlenie.

Robbieho Williamsa táto správa určite nepoteší, no zatiaľ sa k týmto plánom nevyjadril. Začiatkom týždňa prezradil, že sa na príprave nových skladieb dá dohromady s gitaristom a klávesákom Chazom Jankelom z legendárnej britskej new wave kapely The Blockheads, ktorá sa preslávila najmä na prelome 70. a 80. rokov.

Anglický spevák bol dobrým priateľom a obrovským fanúšikom frontmana The Blockheads, Iana Duryho, a v roku 2000 prišiel aj na jeho pohreb. Po jeho smrti následkom rakoviny Robbie príležitostne vystupoval so zvyškom The Blockheads, takže jeho spolupráca s Jankelom je prirodzená.

"Robbie a Chaz pracujú na skvelých nových veciach. Je to návrat ku skvelým Robbieho funky časom. Zo všetkých nových skladieb, ktoré má, sú tie s Chazom najlepšie." - prezradil zdroj blízky spevákovi. Napriek tomu, že 33-ročný spevák zjavne pripravuje materiál pre svoj ďalší album, ako povedal minulý týždeň, tento rok album nevydá.

A či ho vydá na EMI je taktiež otázne, pretože svoj odchod z tohto vydavateľstva zvažoval ešte predtým, ako padlo rozhodnutie o tom, že jeho album bude použitý na výstavbu ciest a pouličného osvetlenia.

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org