'I'm Fucking Ben Affleck' je názov aktuálneho hitu na stránke Youtube. Jeho autorom je americký zabávač Jimmy Kimmel, ktorý skladbu tento týždeň odpremieroval vo svojej televíznej relácii ABC talkshow. 24 hodín po "zavesení" videa na Youtube si ho pozrelo vyše pol milióna návštevníkov.

Príspevok v talkshow bol Kimmelovou odpoveďou na video jeho priateľky Sarah Silverman s názvom 'I'm F*cking Matt Damon', ktoré bolo odvysielané v deň piatych narodenín relácie v januári. Sarah vtedy na svojho partnera pripravila výstrelok, keď zariadila, aby bolo vo vysielaní špeciálneho narodeninového vydania jeho vlastnej talkshow odvysielané video, v ktorom Sarah a Matt Damon za zvuku troch gitarových akordov spievajú o tom, ako si to spolu rozdávajú všade, kde sa to len dá.

Jimmy Kimmel si však pre nich pripravil poriadnu pomstu. "Od minúty kedy bolo odvysielané video Sarah s Mattom sa v Jimmyho hlave začal rodiť plán pomsty." - hovorí Jill Leiderman, výkonná producentka Kimmelovej talkshow. "Na druhý deň ráno za mnou prišiel a povedal 'Potrebujem Bena Afflecka'."

Okrem toho, že si na odvetu zvolil podobný duet s Damonovým "filmovým dvojčaťom" a blízkym priateľom Benom Affleckom, sa mu podarilo vo svojom videu dať dohromady také filmové a spevácke hviezdy ako Brad Pitt, Robin Williams, Cameron Diaz, Harrison Ford, Macy Gray, Josh Groban, Perry Farrell, Joan Jett, spevák skupiny Fall Out Boy Pete Wentz či bratia Benji a Joel Maddenovci z kapely Good Charlotte.

Podľa Scotta Igoeho, ktorý mal na starosti vybavovanie hudobníkov pre toto video, bol záujem o spoluprácu na tomto šialenom projekte naozaj veľký. "Polovica emailov, ktoré som dostal deň po nahrávaní, bolo od agentov, ktorí boli sklamaní, že svojich klientov nezastihli včas." - povedal Igoe, pričom spomenul mená ako Faith Hill, Tim McGraw a Paul McCartney.

Video, v ktorom je viac pípajúcej cenzúry ako si Rytmus dokáže predstaviť, vzniklo minulý týždeň počas dvoch dní v hoteli Hollywood Roosevelt a v Henson Studios v Hollywoode.


Jimmy Kimmel - 'I'm fucking Matt Damon'

A aby sme nezostali len pri primitívnom (aj keď veľmi dobre zorganizovanom) humore, nezdá sa vám hudobná zložka videa trochu povedomá? Mala by, ide totiž o "cover" najslávnejšej charitatívnej skladby v histórii - 'We Are the World'. Tú v roku 1985 napísal Michael Jackson s Lionelom Richiem a naspievali ho spoločne s ďalšími hviezdami populárnej hudby vrátane Boba Dylana, Billyho Joela, Cyndi Lauper, Diany Ross, Brucea Springsteena, Tiny Turner, Stevieho Wondera a ďalších.


Michael Jackson, Lionel Ritchie & co. - 'We Are the World'

Zdroj: Billboard.com, Youtube.com, wikipedia.org