Dnes už žijúca legenda skupiny Beatles, Sir Paul McCartney, na novom plagáte pre organizáciu bojujúcu za práva zvierat odhalil, prečo sa rozhodol vzdať sa mäsa a stať sa tak vegetariánom.

Paul sa podľa svojich slov rozhodol stať vegetariánom po tom, ako si uvedomil, že na jednej zo svojich rybárskych výprav, sa z neho stal vrah. A tak po oslovení z PETA (Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami), neváhal ani chvíľu a ponuku prijal.

Reklama zobrazuje speváka ako sedí na stoličke v klobúku a rukou si ukazuje na svoje tričko, na ktorom sa nachádza nápis 'Nejedzte' a pod ním obrázok kravy. V strede plagátu sa nachádza text 'Ja som Paul McCartney, a som vegetarián'.

V pravom hornom rohu sa nachádza text, v ktorom Paul vysvetľuje svoje rozhodnutie stať sa vegetariánom: "Pred mnohými rokmi, keď som bol na rybačke a priťahoval som jednu z rýb k lodi, uvedomil som si, že ju tým zabíjam a to len kvôli svojmu potešeniu."

"Vtedy sa vo mne niečo preplo. Keď som videl ako lapá po dychu, pochopil som, že jej život je pre ňu rovnako dôležitý ako ten môj pre mňa."

65 ročný Paul je zatiaľ poslednou osobnosťou z dlhého radu, ktoré pre PETA pózovali, na rôzne plagáty a akcie. Medzi podporovateľov podobných kampaní si už PETA vyberala také osobnosti, akými sú Alicia Silverstone, Casey Affleck, Forest Whitaker, alebo Joss Stone.

Paulova zosnulá manželka Linda McCartney bola tiež veľkou bojovníčkou za zvieracie práva a dokonca zostavila niekoľko vlastných vegetariánskych jedál. Aj dcéra Paula a Lindy, módna návrhárka Stella, je prísna vegetariánka a vo svojej výrobni odevov odmieta používať také materiály, akými sú koža a kožušiny.

Zdroj : music-news.com