Britský spevák Craig David má veľký záujem nahrať ústrednú pesničku k ďalšiemu zo série filmov o agentovi Jamesovi Bondovi.

Craig zúfalo túži po prepožičaní svojho hlasu piesni, ktorá zaznie v úvode nového Bondovho dobrodružstva 'Quantum of Solace', je si však vedomý, že musí dostať von z hry momentálne najväčšiu favoritku - Amy Winehouse.

Spevák sa o svojej túžbe zdôveril aj médiám: "Myslím si, že pokúsiť sa o tvorbu ústrednej pesničky pre nový film je úžasné a mojím cieľom bude to, aby v skratke vyjadrovala celú atmosféru filmu."

"Bond by bol pre mňa veľkou vecou. Ak mám byť čestný, musím uznať, že Amy Winehouse má najväčšie šance pre túto prácu a určite by som jej to želal, bol by to skvelý úspech. Mám však veľmi rád všetky bondovky a bolo by škoda sa o to nepokúsiť, navyše pre mňa ako umelca by bolo skutočne ohromné podieľať sa na jednom z takýchto filmov."

Amy Winehouse by na tejto pozícii rád videl aj Sir Paul McCartney, ktorý zo svojou skupinou Wings v roku 1973 vytvoril aj legendárny a klasický bondovský motív 'Live and Let Die' pre film s rovnomerným názvom.

Sir Paul McCartney povedal: "Myslím, že Amy Winehouse by bola skutočne dobrou voľbou pre nahratie novej piesne. Moja rada by však znela, aby sa nepokúšala hľadať rým na slovíčko 'Solace', je to príliš zložité."

Na tvorbe piesní k filmom o Jamesovi Bondovi sa podieľala celá plejáda známych umelcov, napr. Dame Shirley Bassey, Tina Turner, Sir Tom Jones alebo Duran Duran.

Zdroj : music-news.com