Jeden z najuznávanejších moderátorov a DJov britského éteru a celej ostrovnej hudobnej scény, Pete Tong, má na krku "menší" škandál po tom, ako vo svojej relácii nevedomky spomenul jednu súkromnú party. Následkom jeho rozhlasového "pozvania" sa takmer 2000 zábavychtivých mládežníkov nahrnulo na pozemok budovy, kde sa konala takmer obyčajná narodeninová oslava.

Rodičia tínedžerky menom Sarah Ruscoe, ktorá minulý víkend oslavovala svoje 18. narodeniny, sa rozhodli usporiadať veľkolepú oslavu v mestečku Bovey Tracey v grófstve Devon na juhozápade Anglicka. Nebola to zrovna najskromnejšia narodeninová party - v prenajatej historickej gregoriánskej budove malo oslávenkyni zablahoželať asi sto kamarátov a blízkych.

Na ich prekvapenie sa však krátko po začatí oslavy začali v budove a v areáli pozemku zbiehať desiatky až stovky ďalších, neznámych gratulantov. Rodina tínedžerky síce pri prípravách party myslela na všetko - najali si i ochranku - tá však toho proti masám alkoholom podguráženej mládeže veľa nezmohla.

Napokon musela zakročiť polícia, ktorá s pomocou cvičených psov dav o veľkosti 2000 ľudí rozohnala. Nespokojní a rozvášnení návštevníci cestou z party v mestečku Bovey Tracey porozbíjali niekoľko výkladov a miestni majitelia krčiem a barov sa nestíhali obracať.

Za to všetko údajne môže Pete Tong, DJ britského BBC Radio 1, ktorý vo svojej relácii spomenul party v Bovey Tracey slovami - "obrovská party na panskom sídle, pre viac než 500 ľudí, v Bovey". Majiteľka domu, Rebecca Brooks, pre BBC News povedala, že následkom jeho prerieknutia zostala z jej domu úplná spúšť.

"Viním za to BBC. Momentálne zvažujeme všetky možnosti na podniknutie ďalších krokov. Bolo to desivé, úplne strašné. Vidieť húfy ľudí prichádzajúcich k domu bolo naozaj odstrašujúce, vyzeralo to ako keby sme tu mali rockový festival. Nechali tu totálny bordel, všade samé rozbité sklo a obrazy polámané a popadané na zemi - bolo to šialené."

Hovorca BBC Radio 1 k celej veci povedal: "Pete nešpecifikoval meno alebo adresu miesta podujatia, ale prečítal informácie o party na panskom sídle v Bovey Tracey, ktoré mu poslal jeden z poslucháčov. Každý týždeň číta pozvánky na rôzne akcie, poslucháči tento formát poznajú, a nikdy by vedome nezverejnil identifikovateľnú adresu privátnej party. Samozrejme ak rodina podá formálnu sťažnosť, budeme to riešiť s plnou vážnosťou."

Rodičia oslávenkyne vyhlásili, že budú žiadať nielen ospravedlnenie a odškodnenie ale zároveň budú od rádia požadovať prehodnotenie svojich štandardov pre pozvánky na akcie. "Napíšeme do BBC nekompromisný list a budeme žiadať, aby zmenili svoje metódy. Musia byť opatrnejší, najmä pri vidieckych komunitách. Ľuďom stačilo už len nájsť to panské sídlo v Bovey Tracey. V tomto prípade im rovno mohli dať presnú adresu."

Pete Tong zrejme naozaj netušil, že v mestečku je len jedno panské sídlo, no svoj podiel viny nesie aj samotná Sarah, ktorá sa priznala, že v spoločenskej miestnosti pre svoj ročník na škole v meste Torquay, ktorú navštevuje, vyvesila plagát, ktorým "všetkých" pozvala na svoju oslavu.

"Veci sa trošku vymkli spod kontroly je zrejme slabý popis toho, čo sa stalo. Vyvesila som na škole plagát pozývajúci 'všetkých'. Vôbec som netušila, že takmer všetci z môjho ročníka na škole v Torquay prídu, ba čo viac, pozvú aj všetkých ostaných z iných škôl a z celej oblasti. Priznávam, že to bolo trochu šialené a naivné, ale ako často spôsobí jeden plagát taký chaos a devastáciu?" - povedala utrápená tínedžerka, ktorá zvyšok víkendu namiesto osláv strávila upratovaním prenajatej historickej budovy.

Zdroj: Nme.com, Timesonline.co.uk, wikipedia.org

Páčil sa ti článok? Daj mu hlas na pošli na vybrali.sme.sk