Mladá britská speváčka, ktorá sa presadila vďaka hitu 'Foundations', pre Nme prezradila, že sa stala členkou novej kapely, v ktorej bude hrať na bicie. Jej slová naštartovali špekulácie či nepôjde o superkapelu v zložení Amy Winehouse, Katie Melua, Lily Allen, Kate Nash a Adele, o ktorej sa pred niekoľkými týždňami v médiách zmienila Adele.

Kate Nash je z rozbehnutia nového hudobného projektu nadšená a teší sa, že môže mikrofón ale aj klavír, gitaru či basgitaru, na ktorých často hráva aj na svojich koncertoch, vymeniť za bicie a zhostiť sa role bubeníčky. Speváčka a skladateľka z Londýna však neprezradila, kto sú ostatní členovia novej kapely ani aký hudobný žáner budú hrať.

"Som taká vzrušená. Skutočne mám veľmi rada hru na bicie, pretože na nich môžete zo seba dostať všetko. Je to naozaj skvelý spôsob - proste to zo seba vymlátiť. Ale byť schopný dosiahnuť cit pre rytmus je skutočná výzva." - povedala 20-ročná Kate pre britský denník Daily Star.

Zmienka o novej kapele Kate Nash, ktorá sa minulý rok dokázala presadiť sólovo vďaka albumu 'Made of Bricks', rozbehla dohady o tom, či sa najväčšie britské ženské spevácke hviezdy súčasnosti predsa len nedali dohromady v jednej superkapele, ako to pred časom vyhlásila mladá soulová speváčka Adele.

Adele sa minulý mesiac nechala počuť, že by sa rada spojila so svojimi úspešnými rovesníčkami, aby spolu vytvorili nový model dievčenskej kapely, pri ktorej nie je rozhodujúcim faktorom dĺžka nôh a veľkosť poprsia, ale spevácke kvality a úspechy.

"Ak by sme boli v kapele, myslím, že by sme boli najlepšia kapela na svete. Nebojíme sa našou hudbou povedať, čo si myslíme, a nemusíme byť bábiky s opálenými nohami, blond vlasmi, veľkými kozami a plnými perami." - vysvetlila Adele svoju predstavu superkapely, v ktorej by sa stretli Amy Winehouse, Katie Melua, Lily Allen, Kate Nash a ona.

Speváčky okrem úspechov na britskej hudobnej scéne (všetky majú na konte aspoň jeden hit č.1 v britskom singlovom rebríčku) spája aj to, že všetky študovali na londýnskej škole BRIT School for Performing Arts & Technology. Adele dodala, že na rozdiel od bežných dievčenských skupín by v tejto zostave reprezentovali väčšinu skutočných žien a nie ich umelo vytvorený mediálny obraz.

Zdroj: Nme.com, Britmusicscene.com, wikipedia.org