Ak Elvis Presley naozaj ešte žije, tak pri pohľade na aktuálny americký rebríček singlov Billboard Hot 100 určite dostane infarkt. Dve najväčšie popové speváčky posledných desaťročí, Madonna a Mariah Carey, mu totiž jednou ranou zobrali hneď dve historické pozície, ktoré držal dlhé roky.

Nový singel Mariah Carey s názvom 'Touch My Body' poskočil v aktuálnom americkom rebríčku Billboard Hot 100 z pätnásteho na prvé miesto. Keďže spolu s ním má Mariah na konte už 18 hitov č.1, dostáva sa v historickom rebríčku pred Elvisa Presleyho, ktorý ich počas svojej kariéry zaknihoval 17. Ak budú rovnako úspešné aj ďalšie single z jej nového albumu 'E=MC²', ktorý vychádza 15. apríla, mohla by ešte tento rok dosiahnuť hodnotu rekordu 20 Number One hitov v rebríčku Billboard, ktorý momentálne držia The Beatles.

Na otázku redakcie Billboardu či na prelomenie tohto rekordu vôbec pomýšľa odpovedala slovami: "Áno, pretože ľudia túto tému stále otvárajú. Ale nie je to o tom, že sedím a rozmýšľam o niečom takom, keď niečo tvorím. Aj keď som zámerne napísala tento album s tým, že som chcela, aby na ňom bolo veľa skladieb, ktoré by potenciálne mohli byť singlami, lebo ľudia to majú radi."

"Myslím, že by to bolo fenomenálne," povedal o úspechu 38-ročnej speváčky Antonio "L.A." Reid - prezident vydavateľskej spoločnosti Island Def Jam Music Group, ktorá album 'E=MC²' vydáva. "Skutočným cieľom je však vytvoriť hudbu, ktorú si môže spievať celý svet. A keď popri tom prelomíme rekordy a nastavíme nové latky, bude to skvelé."

Elvis Presley prišiel aj o svoje prvenstvo v počte hitov v prvej desiatke rebríčka Billboard. Madonna vďaka duetu s Justinom Timberlakeom v skladbe '4 Minutes' dosiahla úroveň 37 hitov v Top 10, čím odsunula Elvisa na druhú priečku.

Nové single oboch speváčkok zaznamenali výrazný posun v rebríčku vďaka tomu, že minulý týždeň svoje skladby uviedli do predaja v digitálnom formáte. 'Touch My Body' si v posledných dňoch legálne stiahlo viac než 286 tisíc a '4 Minutes' vyše 217 tisíc hudobných fanúšikov. Či už Elvis žije alebo nie, má plné právo byť vytočený, pretože po jeho Number One i Top 10 single si všetci museli zájsť do obchodov osobne.

Zdroj: Billboard.com