Zástupcovia veľkých hudobných vydavateľstiev vedia vždy pobaviť logickými odôvodneniami svojich marketingových ťahov. Tentoraz sa to podarilo aj vydavateľstvu LaFace Records patriacemu pod Sony BMG, ktoré presunulo vydanie nového Usherovho albumu s názvom 'Here I Stand' z pôvodne plánovaného júnového termínu na 27. máj a vyhlásilo, že dôvodom je "rastúci globálny dopyt".

Prvý singel albumu 'Love In This Club', na ktorom Usher spolupracoval s producentom menom Polow Da Don (Ludacris, Pussycat Dolls, Ciara, Fergie, Kelis,...) a raperom Young Jeezym je aktuálne v americkom rebríčku predajnosti druhým najúspešnejším singlom. Premiéra jeho videoklipu v réžii bratskej dvojice Brothers Strause na MTV je naplánovaná na 7. apríla.

Podľa Nielsen SoundScan sa z predchádzajúceho albumu 'Confessions' predalo v USA viac než 9,5 milióna kópií a čo ho robí dvadsiatym najpredávanejším albumom v histórii štatistík Nielsen SoundScan, ktorá sa píše od roku 1991. Zároveň je to v Amerike druhý najpredávanejší album mužského sólového interpreta, hneď po albume 'Ropin the Wind' od country speváka Gartha Brooksa. Celkovo sa vo svete predalo viac než 14 miliónov kópií albumu 'Confessions' a vydavateľstvo LaFace Records verí, že 'Here I Stand' tento úspech zopakuje.

Vzhľadom k tomu, že singel 'Love In This Club' debutoval aj v britskom rebríčku až na 19. priečke, je však slovné spojenie "rastúci globálny dopyt" prinajmenšom úsmevné. Každopádne, album bude na trhu o pár týždňov skôr, takže sa aj my môžeme spolu so zvyškom sveta radovať.

Zdroj: Billboard.com, wikipedia.org