Vláda afrického štátu Malawi konečne rozhodla, že adopcia 2-ročného Davida Bandu, ktorý s Madonnou a Guy Ritchiem žije už od októbra 2006, bude môcť byť oficiálne vyhlásená za právoplatnú. Madonna je presvedčená, že keby si chlapčeka neadoptovala, tak by už nebol medzi živými.

Rozhodnutie vládnych predstaviteľov nasledovalo po tom, ako jeden z malawijských odborníkov na výchovu detí navštívil dvojicu v ich domácnosti a v hodnotiacej správe uviedol, že adopcia je skutočne v tom najlepšom záujme dieťaťa. Mal by sa však uskutočniť ešte jeden súdny proces, kde sa definitívne rozhodne, či možno podpísať všetky potrebné dokumenty, ktoré by oficiálne priznali dieťa slávnemu manželskému páru.

Madonna o schválenie adopcie Davida Bandu bojovala takmer dva roky. Posledný súd v Malawi sa mal uskutočniť koncom apríla, no Madonna a Ritchie požiadali o posun o niekoľko týždňov nakoľko speváčka má v USA povinnosti spojené s propagáciou vydania jej nového albumu 'Hard Candy'.

Napriek tomu, že speváčku aj v Amerike mnohí za adopciu afrického dieťaťa kritizujú, Madonna je rada, že sa do zložitého procesu jeho získania spolu s manželom pustili. "Verte mi, už by nežil, keby som si ho nezobrala. Nemal by žiadnu šancu. Návšteva Afriky mi ukázala aké húževnaté a odolné sú deti a ako málo uznania im za to dávame." - povedala 49-ročná speváčka pre magazín Interview.

Ďalšiu adopciu z Malawi údajne po niekoľkomesačných ťahaniciach s miestnymi úradmi napokon vzdala. Pôvodne si chcela okrem Davida adoptovať i dievčatko, no napokon sa rozhodla, že ho bude spolu s ostatnými sirotami financovať aspoň na ďiaľku prostredníctom charity.

Zdroj: Nme.com