Hviezda R'n'B a soulu 90-tych rokov bola v pondelok odvezená do nemocnice v Las Vegas, pretože ju náhle zasiahli silné bolesti hrude v oblasti srdca. 40-ročná speváčka už dlhšie trpí zápalom osrdcovníka a napriek tomu, že lekári dôvody jej hospitalizácie nezverejnili, je celkom možné, že utrpela v pondelok menší infarkt.

Speváčkin stav je však už stabilizovaný a podľa najnovších správ ju pred niekoľkými hodinami (v podvečer pacifického štandardného času) z nemocnice St. Rose Dominican Hospital už prepustili. Toni Braxton do nemocnice priviezli po jej koncerte v známom hoteli a kasíne Flamingo, v ktorom pravidelne vystupuje od roku 2006. Plánovaný včerajší koncert bol zrušený a zrejme sa vo Flamingu neukáže ani dnes.

"Prajeme Toni Braxton skoré uzdravenie a nech si užije toľko času, koľko na obnovenie svojho optimálneho zdravotného stavu potrebuje. No radi by sme ju videli už koncom týždňa." - povedal prezident Flaminga Don Marrandino.

R'n'B a soulová speváčka má na konte šesť cien Grammy a viac než 40 miliónov predaných nosičov po celom svete. Jej najväčším hitom je, ironicky, skladba 'Un-break My Heart', ktorá je momentálne druhým najúspešnejším singlom ženskej sólovej interpretky v histórii. Jej najúspešnejšími albumami sú eponymný debut z roku 1993, s ktorým sa hneď na začiatku svojej kariéry dostala na vrchol amerického rebríčka Billboard 200, a najmä druhý album 'Secrets', na ktorom sa objavil aj spomínaný singel. Momentálne pracuje na svojom šiestom štúdiovom albume.

Speváčke po prvýkrát zistili ochorenie srdca po narodení jej druhého syna a v súčasnosti je hovorkyňou organizácie America Heart Association.

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au, wikipedia.org
Foto: Allmusic.com