Americký hudobník, ktorého štýl je okrem rocku často označovaný aj ako "alternatívne country", si našiel novú záľubu v blogovaní. Na stránke Dradamsfilms.com sa okrem jeho filmov a fotografií objavil aj text s názvom 'Facts About Me' ("Fakty o mne"), v ktorom Ryan píše o svojom živote, svojich láskach a o hudbe. Spevák v blogu priznáva, že nikdy nechodil s Alanis Morissette ani s Winonou Ryder a dokonca aj to, že nenávidí country.

"Neznášam NENÁVIDÍM country hudbu. Vždy to tak bolo. Odvolávam sa na ňu, keď robím hudbu, ktorá znie podobne, rovnako ako filmový režisér použije vodu ako prostredie pre scénu so žralokom. Ale ináč nemôžem country vôbec vystáť. Len keď sa s ňou zahrávajú The Grateful Dead. Vtedy je to tolerovateľné." - uviedol Adams.

33-ročný spevák a multi-inštrumentalista, ktorý už dva roky nepije alkohol, taktiež prezradil, že sa stal skladateľom vďaka omylu. "Nikdy som sa nezamýšľal nad tým, že by som mohol byť hudobným skladateľom, ale bol to taký efekt snehovej gule... vždy mi vadilo koncertovať naživo, lebo mám strach z vystupovania. Chcel som byť len textárom a vizuálnym umelcom a členom metalovej kapely. Takže to čo robím niekedy nenávidím tiež."

Adams tiež v blogu uviedol, že počas svojho života mal len päť žien - a nebola medzi nimi ani Winona Ryder ani Alanis Morissette, ako sa v minulosti informovali bulvárne médiá.

"Nikdy som nechodil s Alanis Morissette. Ale je veľmi sympatická. Napriek tomu som s ňou dokonca nikdy nebol na rande. Stretli sme sa cez Ethana Johnsa a bola jedným z najmilších ľudí akých som kedy stretol a bola veľmi inšpiratívna takže som jej niekoľkokrát poďakoval na mojom albume 'Gold', ktorý bol príliš dlhý a len spolovice tak dobrý." - priznáva Ryan a podobné slová venuje aj Winone Ryder, ktorú považuje za jednu zo svojich najväčších inšpirácií: "Nikdy som nechodil s Winonou Ryder, ale je mojou kamarátkou a vždy ju budem takým spôsobom aj milovať."

Ryan Adams tiež v blogu odmieta tvrdenia, podľa ktorých vyhodil istého fanúšika zo svojho koncertu za to, že ho nazval Bryanom Adamsom. Spevák uvádza, že podobnosť mien s kanadským rockerom Bryanom, s ktorým ho navyše spája aj rovnaký deň narodenín, vôbec nerieši. Svojho skoro-menovca totiž nepovažuje za skutočného umelca a označil ho za "dosť trápneho" speváka a "fotografa slabého ako moč".

Zdroj: Nme.com, Dradamsfilms.com