Americký raper konečne dostane víza do Veľkej Británie. Počas minulého roka boli jeho žiadosti zamietané kvôli incidentu na londýnskom letisku Heathrow z roku 2006, kedy sa Snoop so svojou koncertnou bandou kvôli výtržnostiam ocitli v rukách britskej polície a následne museli krajinu opustiť.

Sudca Neha Bird však minulý týždeň jeho zákaz vstupu do Spojeného kráľovstva zamietol, keďže usúdil, že hviezda nebola vo výtržnostiach osobne zapletená. Bird si pozrel záznam z letiska, kde sa raper pokojne hral s deťmi až kým ho policajný dôstojník neodvliekol. Snoop Dogg sa konaniu policajta nebránil, čo údajne dokazuje aj videozáznam.

"Deti sa pri ňom smiali a bavili sa tancovaním, spievaním a hraním hudby." - uviedol Bird, ktorý je presvedčený, že ohlásenie výtržností voči raperovi bolo zbrklým rozhodnutím zamestnancov British Airways a polície. Britské ministerstvo vnútra (Home Office) údajne zvažuje, či by tento prípad nemal prešetriť odvolací súd.

V apríli 2006 boli Snoop a jeho 30 členná crew zatknutí priamo na letisku Heathrow po tom, ako údajne on a jeho kumpáni po zamietnutí vstupu do letiskovej VIP lounge spôsobili v obchodoch na letisku nemalé škody, pričom navyše zranili 7 policajtov. V novembri 2007 raper prepustil polovicu svojich zamestnancov a vyhlásil, že sa chce dištancovať od problémov s drogami a držaním zbraní, ktoré ho sprevádzali na turné v posledných dvoch rokoch.

Zdroj: Nme.com