Na Slovensko sa každou hodinou približuje housový hurikán menom Amnesia, ktorý smeruje zo slnečnej Ibizy a už tento piatok 2. mája sa v plnej sile predvedie v bratislavskej Inchebe Expo Arene. Dávku šťavnatých španielskych rytmov a energie z najslávnejšieho party ostrova Vám prinesie talentovaný a medzinárodne uznávaný DJ, producent a rezident klubu Amnesia Ibiza, Les Schmitz.

DJi a tanečníci z Ibizy sa stali svetovým fenoménom a tentokrát predvedú svoju show v Bratislave. Hlavnú hviezdu Les Smitza v jeho štvorhodinovej show podporia Live Sax na saxofóne a tanečná skupiny Drag Queens. Okrem neho sa na tejto party predstaví aj Tom Snow - rakúsky DJ a producent, ktorého si môžete pamätať z Incheby, kde sa predstavil po boku DJa Tiesta a v Rakúsku už roky patrí medzi popredných housových DJov a producentov.

Slovensko budú reprezentovať Charlie spoločne s huslistom Petrom Krajniakom, Truhlík a Fresh sa už taktiež tešia a majú pre Vás nachystané to najlepšie zo svojich setov. Lahôdkou pre uši bude zvuk Electrovoice o výkone 110 KW, vizuálny zážitok podporí viac ako 100 inteligentných svetiel, špeciálne dymostroje a efekty, lasery, a to všetko bude zavesené na 127 metrových hliníkových traverzách.

Lístky si môžete kúpiť v predpredaji v sieti Ticketportal za 290,- Sk.

Zopár informácií o ostrove Ibiza a histórii klubu Amnesia

Ibiza (Katalánsky: Eivissa) je jedným z Baleárských ostrovov v Stredozemnom mori. Ako ostrov patrí Španielsku. Meno ostrova je odvodené z Arabského slova "Yabisah", čo znamená v preklade zem, alebo zverený zemi. Ostrov Ibiza je celosvetovo preslávený predovšetkým vďaka letným parties, ktoré navštevujú každoročne tisícky ľudí.

V polovici 90-tych rokov sa klubová scéna na Ibize pre turistov i domácich stala stotožnením skvelej hudby a úžasnej atmosféry a tieto dojmy evokuje pojem Ibiza aj v súčasnosti. Počas celého leta smerujú húfy mladých ľudí na Ibizu za slnkom a plážami, no najmä za skvelou klubovou hudbou a neopakovateľnou atmosférou.

Najznámejším a najdominantnejším klubom ostrova Ibiza i celej stredomorskej oblasti je Amnesia. Klub má dlhoročnú tradíciu a pre každého DJa je veľkou cťou, keď práve tu môže predviesť svoje umenie. Dvorní DJi klubu sú pozývaní do najprestížnejších klubov sveta a sú považovaní za úplnú špičku vo svojom odbore.

Dom, v ktorom sa Amnesia nachádza bol postavený už v 18. storočí. Prvý z významnejších outdoor klubov na ostrove bol otvorený už v roku 1970. Nachádza sa vo vnútrozemí, tesne pri rýchlostnej komunikácií spájajúcej hlavné mesto Ibiza a San Antonio. Je to jeden z najstarších klubov na ostrove a jeho architektúra pripomína španielsky vidiecky dom. V minulosti bol tento priestor používaný ako "open air", ale po problémoch s hlukom bola neskôr vonkajšia terasa zastrešená a napojená na vnútorný priestor.

Amnesia je aj dnes veľmi inšpirujúcim klubom pre vystupujúcich DJov a taktiež veľmi vyhľadávaným miestom medzi clubbermi. Party v žiadnom prípade nekončí pred východom slnka. Gigantický ľadový kanón, ktorý behom piatich sekúnd dokáže schladiť preplnený parket na bod mrazu alebo bublinkový úlet v podobe penovej party - to všetko je nachystané pre návštevníkov clubu Amnesia.

Ak nemáte žiadnu predstavu o tom, ako taká show na Ibize v skutočnosti vyzerá, tak si ju môžte prísť urobiť už 2. mája 2008 do bratislavskej Incheba Expo Arény.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Janka Sahajová, PR manažérka Charlie Clubbers.