Prešovské kapely Hrdza a Komajota vyrazia koncom mája na spoločné turné. Počas jedného týždňa sa predstavia v Leviciach, v Trenčíne, v Prievidzi, v Banskej Bystrici a na domácej pôde v Prešove. Obe kapely v súčasnosti pracujú na svojich nových albumoch.

Držiteľ Aurela v kategórii Objav roka za rok 2006 - kapela Hrdza, nahráva už svoj tretí štúdiový album. S tým druhým - 'Pod božími oknami' (2006), získali okrem Aurela množstvo fanúšikov v radoch verejnosti ale aj kritikov, ktorí ich album označili za špičku žánru world music na Slovensku. Hudba kapely Hrdza je jedinečným spojením slovenskej ľudovej tvorby, folkovej nehy a rockovej dravosti s prímesou keltskej melodiky a jazzovej rytmiky.

Ocenením Objav roka sa môže pochváliť aj skupina Komajota. Vďaka debutovému albumu 'Časopriestor' a prvému singlu 'Ráno v novinách', ktorý sa na niekoľko mesiacov usadil na popredných priečkach rebríčka hranosti v slovenských rádiách, si Komajota získala dostatočnú podporu fanúšikov, aby sa mohla stať Objavom roka 2007 vo fanúšikovskej ankete Zlatý slávik. Od polovice februára usilovne pracujú na príprave druhého albumu, ktorý by mal vyjsť už v septembri.

Navyše majú počas týždňa, v ktorom absolvujú spoločné miniturné s Hrdzou, šancu získať i Aurela. Vyhlásenie výsledkov a slávnostné udeľovanie cien sa totiž uskutoční 27. mája.

Hrdza-Komajota tour 2008:

22. máj - Levice, S Club
23. máj - Trenčín, Piano Club
24. máj - Prievidza, Lager
28. máj - Banská Bystrica, Club 77
29. máj - Prešov, V Klub

Zdroj: Hrdza.sk, Myspace.com/komajota