Madonna so svojím novým albumom stavila na urban-popové trendy a to sa jej rozhodne vyplatilo. Singel '4 Minutes' a album 'Hard Candy' sú vďaka predaju za minulý týždeň na čele britských rebríčkov. Podobný scenár by mal nastať aj v americkom rebríčku Billboard, veď v USA sa hip-hop a R'n'B umelci tešia ešte väčšej popularite.

Na druhom mieste v albumovom rebríčku debutoval comebackový tretí album bristolskej trip-hopovej legendy Portishead s názvom 'Third'. Na treťom mieste je Duffy a jej 'Rockferry' a štvorka patrí minulotýždňovej jednotke Last Shadow Puppets - 'The Age Of The Understatement'.

To, že tento týždeň rozhodne patril novým albumom, potvrdzuje aj piate miesto, na ktorom debutoval objav Sam Sparro so svojím eponymným albumom. Práve Sam Sparro obsadil za Madonniným '4 Minutes' druhé miesto v singlovom rebríčku so skladbou 'Black & Gold'.

Trojka patrí grimeovému Wileymu a jeho singlu 'Wearing My Rolex'. Dominanciu urban music podčiarkuje štvrté a piate miesto na ktorom sú single 'Love In This Club' od Ushera a Young Jeezyho a 'American Boy' od Estelle a Kanye Westa.