Kultová anglická kapela The Cure ohlásila, že do vydania svojho trinásteho štúdiového albumu vydá každý trinásty deň v mesiaci nový singel. B-strany singlov budú pritom vydané len na týchto nosičoch a na albume, ktorý vychádza 13. septembra, sa neobjavia.

Po niekoľkých posunutiach napokon The Cure stanovili dátum vydania nového albumu na 13. september. Ohlásili to koncom minulého týždňa na svojej oficiálnej stránke Thecure.com. Zároveň oznámili svoj úmysel vydať každý mesiac až do jeho vydania nový singel. Ten prvý s názvom 'The Only One' vyjde už 13. mája. Druhou skladbou singla bude song 'NY Trip', ktorý sa na albume neobjaví. Ďalším singlom bude 13. júna 'Freakshow'/'All Kinds Of Stuff'. Detaily o ďalších dvoch singloch, ktoré by mali predchádzať zatiaľ nepomenovanému albumu, neboli zverejnené.

Trinásty štúdiový album The Cure mal vyjsť už začiatkom roka 2007, no dátum jeho vydania bol už niekoľkokrát posunutý - najskôr na jeseň 2007, potom na jar 2008 a napokon, zdá sa už definitívne, na jeseň 2008, konkrétne 13. september. Bude to prvý album svetoznámej post-punkovej kapely od ich eponymného albumu z roku 2004.

Nový album by mal vyjsť dvoj-CD a podľa frontmana Roberta Smitha bude obsahovať "skladby o vzťahoch, materialistickom svete, politike a náboženstve". Smith tiež pre Billboard.com prezradil, že skladby na novom albume budú mať punkový nádych: "Sú veľmi drsné a dynamické. Ľudia budú prekvapení, aký je ten album živelný a priamočiary."

Kapela vyráža tento týždeň na severo-americké turné na podporu nového albumu. Ako prví si budú môcť nové skladby naživo vychutnať fanúšikovia vo Washingtone už v piatok 9. mája a kapela sa do 21. júna predstaví vo viac než 20 amerických a kanadských mestách.

Zdroj: Billboard.com, Nme.com