Jedna z prvých kapiel, ktorá svojím úspechom v 90-tych rokoch vydláždila cestu aktuálnemu pop-punkovému hnutiu, prichádza po piatich rokoch s novým albumom. Prvým singlom albumu 'Rise and Fall, Rage and Grace' je skladba 'Hammerhead' a The Offspring ju na svojej oficiálnej stránke ponúkajú na voľné stiahnutie.

Song 'Hammerhead' je dostupný k stiahnutiu od včera (5. máj) na oficiálnej stránke kapely Offspring.com. Pre získanie skladby stačí uviesť mailovú adresu, na ktorú vám v priebehu niekoľkých sekúnd príde odkaz na stránku, kde si môžete skladbu stiahnuť a uložiť do svojho PC. Skladba je vo formáte mp3 vo vysokej kvalite 320 kbps bez akýchkoľvek DRM obmedzení.

Ôsmy štúdiový album The Offspring - 'Rise and Fall, Rage and Grace', vyjde 17. júna vo vydavateľstve Columbia Records. Okrem CD a digitálneho formátu vyjde album aj vo vinylovej edícii, ktorej súčasťou bude kód na voľné stiahnutie albumu v mp3.

Na albume je 12 skladieb, ktoré vznikli v produkcii Boba Rocka, známeho vďaka spolupráci s Motley Crue či s Metallicou. Frontman The Offspring Dexter Holland pre Billboard prezradil, že počas nahrávania dostávali rady aj od Ricka Rubina, ktorého opísal ako "nezaplatiteľný zdroj".

Holland tiež prezradil, že aj keď Bob Rock ich tradičný punkový zvuk príliš nemenil, považujú tento album za "to najlepšie, čo sme kedy urobili - venovali sme tomu viac než rok a pol práce, a je to počuť".

Vydanie albumu kapela podporí koncertnou šnúrou počas ktorej sa predstavia aj na festivale Rock For People v Hradci Králové (4. júl) a na Volt Festivale v maďarskej Soproni (5. júl).

Zoznam skladieb na albume The Offspring - 'Rise and Fall, Rage and Grace':

1. 'Half-Truism'
2. 'Trust In You'
3. 'You're Gonna Go Far, Kid'
4. 'Hammerhead'
5. 'A Lot Like Me'
6. 'Takes Me Nowhere'
7. 'Kristy, Are You Doing Okay?'
8. 'Nothingtown'
9. 'Stuff Is Messed Up'
10. 'Fix You'
11. 'Let's Hear It For Rock Bottom'
12. 'Rise And Fall'

Zdroj: Offspring.com, Billboard.com, Nme.com, wikipedia.org