Madonnin 'Hard Candy' sa stal vďaka predaju v uplynulom týždni už jej siedmym albumom, ktorý dosiahol prvenstvo v rebríčku Billboard 200. Okrem tohto očakávaného úspechu Madonna v týchto dňoch ohlásila aj svoje svetové turné, ktorého názov prezrádza, že jej "cukrík" nie je len "tvrdý" ale aj "lepkavý a sladký".

Album 'Hard Candy' debutoval v USA na vrchole rebríčka albumov Billboard 200 a tak má Madonna na konte už sedem albumov, ktoré dosiahli túto métu. Zo všetkých ženských sólových speváčok ich má na konte viac už len Barbra Streisand, ktorá so svojimi albumami v USA kraľovala osem krát. Podľa štatistiky Nielsen SoundScan sa z Madonninho nového albumu predalo 280 tisíc kópií.

Madonna tento týždeň ohlásila aj svetové turné Sticky & Sweet Tour v produkcii giganta Live Nation. Turné sa začna 23. augusta v Cardiffe a podľa správ Billboard.com by celkovo Kráľovná popu počas neho mala navštíviť 50 až 60 lokácií. Zatiaľ však boli ohlásené len dátumy koncertov v Európe a v Severnej Amerike.

Medzi ohlásené koncerty v Európe patria plánované vystúpenia vo Veľkej Británii, vo Francúzsku, v Nemecku, v Holandsku, a v Taliansku, ktoré Madonna absolvuje v auguste a v septembri. Na jeseň sa chystá precestovať USA a Kanadu, kde navštívi 16 veľkomiest a koncom novembra a v decembri by mala navštíviť vybrané mestá v Strednej a Južnej Amerike. Konkrétne informácie o Sticky & Sweet Tour nájdete na oficiálnej stránke Madonna.com.

Po dvoch týždňoch na vrchole Billboard 200 sa bude musieť s druhým miestom uspokojiť Mariah Carey, pretože z jej albumu 'E=MC2' sa v uplynulom týždni predalo len 95 tisíc kusov. Tesne za ňou je album 'Spirit' od Leony Lewis, ktorý si kúpilo 84 tisíc fanúšikov. Najvyššie debutujúcou novinkou po 'Hard Candy' je album 'Lyfe Change' od R'n'B a soulového umelca Lyfe Jenningsa.

V šialenom týždni však v Top 10 debutovalo aj ďalších päť čerstvo vydaných albumov - 'Songs From The Sparkle Lounge' od britskej heavy-metalovej legendy Def Leppard (5. miesto), 'Rising Down' od hip-hopových veteránom The Roots (6. miesto), 'Third' od bristolských Portishead (7. miesto), eponymný debut amerického country-rockového projektu Toma Pettyho - kapely Mudcrutch (8. miesto), a najväčšie hity country speváka Tima McGrawa 'Greatest Hits: Limited Edition' (10. miesto).

Zdroj: Billboard.com, Madonna.com