Americkej rockovej speváčke, Courtney Love, ktorá bola dva roky vydatá za lídra skupiny Nirvana, Kurta Cobaina, počas tehotenstva radili, aby išla radšej na potrat.

43 ročná rodáčka zo San Francisca, otehotnela v roku 1992 a lekári jej radili aby porozmýšľala nad potratom, pretože jej užívanie drog, by mohlo mať negatívne dôsledky na jej ešte nenarodené dieťa.

Bývalý manažér skupiny Nirvana, Danny Goldberg, vo svojej knihe opisuje túto udalosť takto: "Doktor sa snažil poradiť Courtney, aby porozmýšľala nad možnosťou potratiť. Hovoril jej, že to nie je dobrý nápad, mať dieťa, zatiaľ čo trpí závislosťou na drogách."

"Doktor tvrdil, že pre dieťa by to mohlo byť veľmi nebezpečné. Vtedy bola Courtney iba v šiestom týždni tehotenstva, takže by sa dalo všetko ešte stihnúť. Ona na to však len povedala: 'Hovoríte mi lekársky fakt, alebo je to len váš názor? Chcem vidieť, kde je to napísané v nejakej lekárskej knihe'."

"Courtney sa zaujímala o lekárske fakty, nie o kázania. Lekár napokon uznal, že ak by prestala brať heroín, tak v takej rannej fáze tehotenstva by to nemuselo mať žiadnu fyzickú, alebo psychickú ujmu na dieťati. Courtney vyzerala po rozhovore s doktorom ako skutočný víťaz."

Speváčka prestala brať heroín a porodila dcéru Frances Bean, ktorá mala po narodení perfektný zdravotný stav. Kurt, ktorý sa s Courtney oženil v roku 1992, spáchal v apríli roku 1994 samovraždu.

Zdroj : music-news.com