Fanúšikovia emo skupiny My Chemical Romance, uskutočnili svoj plánovaný protestný pochod, keď sa zhromaždili pri Marble Arch v Londýne a vo svojom pokojnom pochode pokračovali až pred kancelárie denníka Daily Mail.

Celonárodné noviny Daily Mail, napadli emo scénu a hlavne skupinu My Chemical Romance. Obvinili ich, že pravdepodobne stoja za samovraždou 13-ročnej Hannah Bond a že dokonca podporujú "smrteľné kulty".

Tento prípad porovnávali noviny s masakrom na americkej strednej škole Columbine, kde zahynulo dvanásť študentov a učiteľ, pretože vyvoláva rovnakú "mravnú paniku". Daily Mail hľadali spojenie medzi My Chemical Romance a samovraždou Hannah a poukazovali napríklad na texty piesní 'Kill Your Friends', alebo 'Famous Last Words' a poukazovali na veľa nedávnych samovrážd dospievajúcich detí.

Nahnevaní fanúšikovia sa zhromaždili k protestu hlavne kvôli obviňovaniu ich obľúbenej kapely, pretože sú si istí, že nemá žiadny podiel na podpore samovrážd. Podľa nich nemá kapela žiadny negatívny účinok na dospievajúce deti a kritizovali média za zľahčovanie pocitov depresie.

Členovia kapely sa na oficiálnej stránke k smrti Hannah vyjadrili: "My Chemical Romance sú a vždy boli jednoznačne proti násiliu a samovraždám. Ako kapela sme vždy za jednu z našich misií považovali poskytnúť našou hudbou fanúšikom odvahu, podporu a útechu."

Zdroj : music-news.com