Už v máji sa pošuškávalo, že známa speváčka Amy Winehouse, dostala ponuku na jeden milión libier, čo je približne 38,5 miliónov slovenských korún, keď odohrá svoj koncert na súkromnej oslave pre ruského boháča, vlastniaceho futbalový klub Chelsea FC, Romana Abramoviča.

Tento týždeň sa tak naozaj stalo a 300 pozvaných hostí si tak mohlo vychutnať koncert Amy naživo. Koncert sa odohral v bývalej ruskej autobusovej garáži z ktorej priateľka Romana Abramoviča, Daria Zhukova, vytvorila galériu súčasného umenia.

24 ročná speváčka odohrala hodinové predstavenie a všetky ohlasy na jej vystúpenie boli veľmi pozitívne. Amy sa dostavila na koncert včas, podala dôveryhodný výkon, aj keď si v poslednej dobe nespravila dobrú reklamu pre svoje problémy s drogami a nedávne rasistické video.

Amy letela do Moskvy vo štvrtok 12. júna a svoj koncert odohrala ešte v tej istý deň večer, aj so svojou skupinou. Galéria – nazývaná tiež Centrum súčasnej kultúry – bude otvorená pre verejnosť síce až v septembri, ale Daria si túto akciu naplánovala už na jún.

Amy Winehouse nebola prvou hudobnou hviezdou, ktorá sa dala zlákať na súkromný koncert. George Michael dostal v roku 2006 za 75-minútové vystúpenie na novoročnej oslave ruského miliardára Vladimir Potanina 1,7 milióna libier. Rekordérmi sú však The Rolling Stones, ktorí za koncert na oslave 60 - tych narodenín boháča Davida Bondermana zinkasovali 4,4 milióna libier (takmer 176 miliónov Sk).

Zdroj : music-news.com