"Dnešný program, v ktorom sa mala predstaviť skupina Olympic, Robo Šimko so skupinou Massriot alebo "takmer dievčenská" rocková kapela Margot so speváčkou Andreou Zimányiovou, je zrušený z technických príčin, a festival je počas dnešného dňa zatvorený. V nasledujúcich dňoch bude Junifest pokračovať podľa plánu. Kapela Robo Šimko a Massriot vystúpi v náhradnom čase zajtra - vo štvrtok 19.6. po skupine Metropolis. Všetkým fanúšikom plánovaných kapiel a návštevníkom Junifestu sa ospravedlňujeme." Viac informácií nájdete na stránke www.junifest.sk.

---
Už dnes večer máte príležitosť zaspomínať a zaspievať si legendárne skladby od kapely Olympic na pivnom festivale Junifest v Hale B Incheby v Bratislave. V rámci festivalu sa Olympic predstaví s výberom tých najväčších hitov. Okrem československej legendy sa na pódiu predstaví už avizovaný Massriot s Robom Šimkom. Pôvodne sa mal zaspievať aj košický R.A.D.O., namiesto neho však nakoniec vystúpi skupina Margot nielen s frontmankou Andreou Zimányiovou ale aj so špeciálnym hosťom, mladou speváčkou Barborou Šulíkovou.

Kapela Olympic v júni absolvuje veľké turné po viacerých mestách na celom Slovensku, v Bratislave sa ale predstaví na festivalovom koncerte v rámci veľkého 10 dňového festivalu Junifest. Olympic sa predstaví s výberom tých najväčších hitov. Koncert bude jedným z vrcholných súčastí 5. ročníka známeho bratislavského festivalu.

18. jún bude, tak ako každý iný deň festivalu, otvorený už od 16.00 hod. Od 18.00 začína hudobný program, na ktorom sa predstaví najskôr úspešný finalista posledného ročníka súťaže Slovensko hľadá Superstar a najlepší spevák súťaže – Robo Šimko, spolu so svojou kapelou Massriot z Rožňavy. Roba netreba zvlášť predstavovať, určite si tu prídu na svoje fanúšikovia a fanynky Robovho excelentného spevu ako aj priaznivci tvrdšej rockovej hudby. Robo momentálne dokončuje svoj album, koncertuje s kapelou aj na júnovej šnúre skupiny Olympic, chystá sa na mnoho letných festivalov a v septembri aj na vlastné turné.

O 19.00 sa môžu návštevníci koncertu tešiť na bratislavskú "takmer dievčenskú" rockovú kapelu Margot so speváčkou Andreou Zimányiovou. Andrea je známa jedinečným rockovým spevom aj dokonalou interpretáciou francúzskych šansónov a tiež pre mnohých najmä účinkovaním v televíznej tanečnej show Let's Dance, kde účinkuje ako sólová speváčka orchestra Gustáva Broma. Okrem nej v kapele Margot vynikajú ďalšie sympatické hudobníčky a výborné gitaristky Katka Sečkárová a Danka Šuťková. Zostavu dopĺňajú „mužské elementy“, Jaro Žigo ml. na perkusie a Dano Urban na basgitaru.

Kapela Margot má za sebou vydané dve CD albumy a 3 úspešné videoklipy. Na poslednú chvíľu sa organizátorom podarilo zohnať do programu (ako náhradu za speváka menom R.A.D.O., ktorý bohužiaľ nevystúpi) túto skvelú kapelu, z čoho majú veľkú radosť. Ako špeciálny hosť kapely Margot sa navyše predstaví nádejná speváčka, známa zo semifinále poslednej Superstar, Barbora Šulíková. Tá v poslednom čase žne jeden úspech za druhým na svojich vystúpeniach a je šťastná, že ako jedna z mála "superstáristov" dostáva ponuky na vystúpenia na veľkých festivaloch, akým je aj Junifest.

O 20.00 už bude pódium patriť hlavnej hviezde stredajšieho dňa - skupine Olympic. Spevák Petr Janda s kapelou odohrajú tie najväčšie hity a spolu s návštevníkmi Junifestu si zaspomínajú na staré časy. Po Olympicu ešte pre tých, ktorí budú chcieť v zábave pri počúvaní bigbítovej muziky pokračovať, zahrá bratislavská skupina Stará Škola, s výberom legendárnych rockových hitov 70-tych rokov.

Vstupenky na koncert Olympicu sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Kamila Trávničková. Bližšie informácie o koncerte a festivale nájdete na www.junifest.sk/olympic.