Spoločný projekt frontmanov kapiel Arctic Monkeys a The Rascals sa pred dvoma mesiacmi úspešne uviedol debutovým albumom 'The Age of Understatement' a rovnomenným singlom s videoklipom. Teraz prichádza s novinkou 'Standing Next To Me', ktorého videoklip sa objavil ešte pred samotným vydaním singla.

Na The Last Shadow Puppets, vedľajšom projekte Alexa Turnera (Arctic Monkeys) a Milesa Kanea (The Rascals), spolupracuje aj bubeník James Ford z electro formácie Simian Mobile Disco. Projekt, ktorý možno považovať za superkapelu britskej indie scény, má so svojím debutovým albumom úspech. 'The Age of Understatement' dosiahol prvenstvo v britskom rebríčku albumov a singel s rovnakým názvom to v apríli dotiahol do top 10 v rebríčku singlov.

Druhý singel 'Standing Next To Me' vychádza 7. júla a podobne ako prvý singel má sexi cover v kontraste s priam až beatlesovsky decentným videoklipom. Vzhľadom k tomu, že aj hudobne vychádza z príjemného popového rock'n'rollu, pripomínajúceho roky 60-te, to však vôbec nie je na škodu...


The Last Shadow Puppets - 'Standing Next to Me'

Zdroj: Youtube.com, Thelastshadowpuppets.com, wikipedia.org