Najvýznamnejšia je účasť kapely na výberovke uznávaného európskeho festivalu Europavox konajúceho sa každoročne v Paríži. Kompilácia je určená profesionálom z európskeho hudobného "biznisu", partnerom festivalu, účinkujúcim a divákom.

Žánrovo je rozdelená na 4 časti: rock, urban, electro, world/chanson. V každom z žánrov sú zastúpené všetky krajiny EU. Sako reprezentuje Slovensko pesničkou z ich prvého albumu 'Vety a veci' s názvom 'Vermi', zaradenou v kategórii rock.

Ďalšia kompilácia, FreshStyle, vyšla už v máji. Kapela nahrala špeciálne kvôli tejto výberovke úplne novú skladbu 'My Guitar', ktorá by mala byť základom pre druhý album, zatiaľ s pracovným názvom, 'Surf.Summer.Motorcycle&Rock.n.Roll'. Na rozdiel od rock'n'rollovej skladby 'Vermi' je 'My guitar' presným opakom. Pomalé tempo, pulzujúci rytmus, výrazný spev a čisté gitary.

Po úspešnej sérii koncertov s bratskou skupinou Cliché vzniká spoločná pesnička 'Surf', ktorá je nahraná špeciálne pre kompiláciu Rádia_FM 'Nevydané neslýchané'. Pesnička jemne perverzná, spievajúca o príbehu úchylného sídliskového mladíka snívajúceho o surfovaní na "pravom" mori a vyvaľovaní sa na "pravej" pláži, no napriek tomu mu nezostáva nič iné len betónové kúpalisko Matadorka.

Sako odohrá počas letnej sézóny niekoľko festival a koncertov, viac informácií o živých vystúpeniach kapely nájdete na www.sako.sk alebo www.myspace.com/thesako.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Iždinský z .imusic agency.

Súvisiaci interpreti: Sako