Už 26. júla si môžu v Martine na Inferno Booom Feste všetci slovenskí vyznávači punk scény vychutnať jedinečný koncert skupiny Sham 69. Milovníci metalu si zase prídu na svoje pri vystúpení nemeckej power-metalovej kapely Primal Fear.

Anglická proletársky orientovaná punková skupina Sham 69 bol založená v Londýne v roku 1976. Najväčšímí hitmi kapely boli a stále sú skladby 'Ulster Boy', 'Hurry up Hurry', 'Angels With Dirty Faces' či hymnická 'Kids Are United'. V roku 1980 sa skupina rozpadla. Frontman Jimmy Pursey potom natočil dva solové albumy a neskôr sa venuje producentskej práci. V roku 1982 si Sham 69 zahrali vo filme Rough Cut And Ready Dubbed. V roku 1987 a začiatkom 90. rokov sa skupina obnovuje za účelom spomienkových koncertov. Pritom svoj pôvodný sound obohacuje o prvky metalu a rapu.

Sham 69 za tie roky prešla mnohými personálnymi zmenami, ale aj v dnešnom složení je stále gitarista Dave Pardone a Ian Whitewood, ktorý v Sham 69 bubnuje už viac ako 23 rokov. Sham 69 majú stále svojím poslucháčom čo ponúknuť. Nový spevák z východného Londýna Tim V, ktorý prebral tento post po Jimmym Purseyovi, je dôkazom toho, že táto kapela nestratila nič na kvalite a jeho vystupovanie a silný vokálny prejav je porovnateľný s jeho predchodcom.

Sham 69 vystúpia na Slovensku v rámci Inferno Booom Festu 2008 vlastne po prvýkrát. Stane sa tak v rámci ich aktuálneho celosvetového turné, ktoré je veľmi úspešné v USA, Japonsku, Austrálii ale aj v Európe.

Ďalším lákavým headlinerom je nemecká power-metalová úderka Primal Fear. Surový zvuk gitár, našľapané bicie, štiplavý "halforďácky" vokál a vycibrené chytľavé refrény v podaní frontmana Ralfa Scheepersa. Primal Fear patrí medzi kapely, pre ktoré platí "Čo skladba, to hit"... minimálne pre fanúšikov thrash metalu.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tibor Dirlák, organizátor festivalu. Viac info nájdete na www.infernofest.eu.

Súvisiaci interpreti: Primal Fear, Sham 69