Fanúšikovia švédskej skupiny ABBA boli koncom minulého týždňa svedkami niečoho, čo nemohli vidieť viac než 20 rokov. Štyria pôvodní členovia skupiny sa spoločne bok po boku objavili na verejnosti pri švédskej premiére filmového spracovania muzikálu Mamma Mia.

Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad a Agnetha Fältskog kráčali spolu minulý piatok po červenom koberci na premiére filmu Mamma Mia v Štokholme. Historickej udalosti sa zúčastnila aj herečka Meryl Streep, ktorá stvárňuje hlavnú postavu slobodnej matky Donny Sheridan.

Členovia ABBA sa na verejnosti spolu nebjavili od roku 1986, kedy sa ukázali a odohrali koncert na oslave 55. narodenín svojho bývalého manažéra Stiga Andersona a v tom istom roku sa predstavili aj na oslave 40-ky svojho spoločného priateľa. Odvtedy ich však fanúšikovia dlhé roky pokope vôbec nevideli.

V roku 2005 sa Agnetha síce ukázala na premiére divadelného muzikálu Mamma Mia v Štokholme, ale na pódiu sa ku svojim trom kolegom nepridala. Práve táto, dnes už 58-ročná, speváčka je podľa médií "kameňom úrazu", ktorý bráni návratu svetoznámej popovej kapely na scénu. Agnetha vtedy pred troma rokmi priznala, že si za toto označenie môže aj sama: "Je to obraz, ktorý vytvorili média ako môj trest za to, že sa príliš neukazujem."

Legenda 70-tych rokov poprela akékoľvek dohady, že po ich prvej spoločnej "vychádzke" po 22 rokoch by sa šanca na ich comeback nejako zvýšila. "Peniaze nie sú pre nás faktorom a radi by sme boli, keby si nás ľudia pamätali takých, akí sme boli. Mladí, prekypujúci radosťou, plní energie a ambícií." - povedal Björn Ulvaeus.

Napriek tomu, že ABBA sa rozpadla v roku 1982 a ich posledný album 'The Visitors' vyšiel pred takmer 27 rokmi, doteraz patria k najpredávanejším umelcom. Každoročne sa z ich albumov predajú takmer 3 milióny kusov.

Zdroj: Undercover.com.au, Nme.com

Súvisiaci interpreti: ABBA