Napriek menším nedostatkom možno povedať, že sa premiéra Mobilného nahrávacieho štúdia Hudba.sk (eMeNeš) na Hodokvase v dňoch 4. a 5. júla vydarila. Prinášame vám krátku fotodokumentáciu a informáciu o tom, na ktorom festivale nás najbližšie môžete navštíviť a predviesť svoj spevácky a skladateľský talent.

Okolo nášho stánku a najmä v ňom to počas celého festivalu Hodokvas 2008 skutočne žilo. Chvíľkami sa pri ňom dokonca vytvoril akoby ďalší stage, keď sa desiatky okoloidúcich pristavili, aby odvážlivcov v zvukovej kabínke podporili aj svojimi hlasivkami a potleskom.



Do súťaže "eMeNeŠ, nahrávaj a moc nehreš" o hodnotné vecné ceny sa vďaka svojmu účinkovaniu na Hodokvase úspešne zapojilo niečo cez 30 spevákov, speváčok a uletených hudobných projektov. Ceníme si aj účinkovanie odvážlivcov, ktorí mali chuť zaspievať si niektoré zo známych či už domácich alebo zahraničných skladieb, a veríme, že sa pri svojich skvelých výkonoch v karaoke zabavili rovnako dobre ako my. Podmienkou zapojenia sa do súťaže však je, aby išlo o autorské skladby. Potenciálne letné hity, ktoré vznikli cez víkend na Hodokvase, si môžete vypočuť TU, niektoré skutočne stoja za to.

Záujem, ktorý tento ojedinelý projekt vyvolal, nás skutočne veľmi teší a preto sme radi, že vás v mobilnom štúdiu eMeNeŠ môžeme privítať aj 18. a 19. júla na festivale Bažant Pohoda 2008. K mikrofónu a keyboardu pribudne aj gitara, hru na ktorej budete môcť v zvukovej kabínke nahrávať súčasne so spevom. V neposlednom rade bude v nahrávacom štúdiu neustále prítomný i fotograf, aby mohla byť atmosféra z eMeNeŠ, prípadne vaše účinkovanie v ňom, po festivale navždy zvečnená v samostatnej fotogalérii na Hudba.sk.

Bližšie informácie o projekte Mobilného nahrávacieho štúdia Hudba.sk na Bažant Pohode 2008 prinesieme už čoskoro. Viac info o podmienkach a súťažných cenách súťaže "eMeNeŠ, nahrávaj a moc nehreš", ako aj vizualizácie mobilného štúdia, nájdete na www.hudba.sk v sekcii Súťaže.

Píšte skladby a trénujte, dovidenia na Pohode!

Foto: Martin Kubeš, Magdaléna Vinterová, Miška Mahdalová