Populárna americká speváčka Gwen Renée Stefani, sa stala jednou z osobností svetového showbiznisu, ktorá dostala šancu navrhnúť obuv pre hlavnú postavu svetoznámej rozprávky Čarodejník z krajiny Oz (The Wizard of Oz).

Speváčka, pôsobiaca okrem iného aj v skupine No Doubt, bude spolu s ďalšími osemnástimi návrhármi, ktorých si vybrala spoločnosť Warner Bros, vytvárať podľa svojich predstáv topánky pre hlavnú postavu, Dorothy.

Spoločnosť sa takouto zaujímavou cestou rozhodla osláviť sedemdesiate výročie od prvého sfilmovania tejto populárnej rozprávky, ktorej autorom je americký spisovateľ Lyman Frank Baum. Vytvorená kolekcia bude mať názov ’The Wizard of Oz Ruby Slipper Collection’ a verejnosti bude slávnostne predstavená 4. septembra v New Yorku.

Devätnásť párov topánok, navrhnutých ikonami módneho sveta, akými sú napríklad Alberta Ferretti, Christian Louboutin, Diane von Furstenberg, Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Moschino, alebo Oscar de la Renta, budú vystavené počas módneho týždňa v New Yorku a neskôr sa celá kolekcia bude presúvať po akomsi turné, po USA. Predtým sa však všetky páry topánok vydražia a výsledná suma poputuje na konto nadácie bojujúcej proti AIDS, Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation.

Gwen Stefani sa do tejto elitnej spoločnosti návrhárov dostala hlavne vďaka tomu, že je považovaná za jednu z najlepšie sa obliekajúcich a najštýlovejších žien na svete. Dokonca má aj vlastnú módnu značku, L.A.M.B.

Zdroj : music-news.com