Americká hudobníčka a bývalá manželka Kurta Cobaina, bola zažalovaná istou firmou, pretože tejto firme údajne dlží až jeden milión dolárov, čo je v prepočte približne 19 miliónov slovenských korún.

Žalujúca firma tvrdí, že Courtney Love im dlží peniaze z časti predaja vecí, o skupine Nirvana. Speváčka údajne nezaplatila spoločnosti podiel zo zisku, ktorý zinkasovala z predaja katalógu o Nirvane.

Courtney, ktorá sa stala vdovou v roku 1994, po Kurtovi Cobainovi zdedila kontrolné práva nad nahrávkami a nad väčšinu vecí, súvisiacimi s touto legendárnou americkou rockovou kapelou.

Spoločnosť London & Co. tvrdí, že Courtney súhlasila s ich ústnou zmluvou a sľúbila, že päť percentný podiel z predaja poputuje na konto práve tejto firmy. Katalóg o skupine sa tešil veľkému záujmu a jeho predaj sa zastavil na sume 20 miliónov dolárov (približne 380 miliónov sk,-).

Courtney sa s Kurtom po prvý krát stretla v roku 1990 a už o dva roky neskôr, teda v roku 1992, sa dvojica zosobášila. Kurt s Nirvanou sa medzitým celosvetovo preslávil s albumom 'Nevermind'. O šesť mesiacov sa im narodila dcérka Frances Bean Cobain, avšak 8. apríla 1994, bolo Kurtovo telo nájdené v ich dome so smrteľnou ranou v hlave.

Zdroj : music-news.com, wikipedia