Britský hudobník Sting, je v súčasnosti zaneprázdnený tvorbou albumu 'Songs for Tibet', na ktorom sa budú podieľať aj ďalšie hudobné hviezdy.

Frontman nedávno obnovenej kapely The Police, sa pri príprave nového projektu spojil s umelcami ako John Mayer, Dave Matthews a Alanis Morissette, ktorí by svojím talentom mali albumu dodať jedinečnosť a kvalitu.

Hlavným cieľom albumu je upozorniť na tibetskú snahu smerujúcu k tomu, aby bol Tibet vnímaný a rešpektovaný ako samostatný štát oddelený od Číny. Vydanie albumu je naplánované na august, len pár dní pred slávnostným zahájením olympijských hier v Pekingu.

Michael Wohl, hovorca nadácie Art of Peace, ktorý sa veľkou mierou podieľa na príprave albumu, sa vyjadril: ''Chceli sme vyjadriť našu podporu tibetskému ľudu a ich mierovej snahe cez hudbu, jeden zo základných vyjadrovacích prostriedkov a to práve vo chvíli, keď sa budú oči celého sveta upierať na Čínu.''

Nezisková organizácia Art of Peace, ktorá podporuje tibetského duchovného vodcu Dalajlámu, stojí v pozadí celého projektu.

Na albume sa objaví pomerne veľké množstvo známych hudobníkov, zoznam obsahuje mená ako Moby, Garbage Rush, Suzanne Vega, Imogen Heap, Damien Rice, Underworld, alebo Duncan Sheik.

Producent albumu Rupert Hine hovorí: ''Angažovanosť a nadšenie takej širokej skupiny umelcov ma šokovalo a úprimne potešilo. Je to vzrušujúce pripravovať takýto nepochybne historický projekt.'' Album sa na hudobnom portáli iTunes objaví už 5. augusta, klasické CD vydanie bude nasledovať o niekoľko dní neskôr, 12. augusta.

Čína vládne Tibetu kontroverzným spôsobom už od roku 1951. Viac ako 250 ľudí bolo údajne zabitých v marci tohto roka pri záťahu čínskej vlády proti protestujúcim Tibeťanom.

Zdroj : music-news.com