Jedna z koncertne najvyťaženejších slovenských kapiel súčasnosti si v nabitom letnom programe našla čas aj na začatie prípravy nového albumu. Kapela prostredníctvom svojej oficiálnej Myspace stránky informovala aj o tom, že prvý singel vydá už onedlho.

"Neuplynul ani rok od vydania nášho posledného albumu a začíname s prípravou nového... Prvý singel možno očakávať už v priebehu niekoľkých týždňov, no album by mal vyjsť až niekedy na jar 2009."

"Nahrávame opäť vo vlastnom - zrenovovanom štúdiu, tešíme sa z toho a sami sme zvedaví na výsledky..." - uvádza kapela, ktorá o svojich plánoch s novým albumom čo-to prezradila už v júni v exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk.

Lavagance si po úspešnom debutovom EP 'Back to Attraction' (2005, 2006) minulý rok sami vydali prvú dlhohrajúcu platňu s názvom 'Orthodox Experience'. Album sa vďaka jedinečnému neslovenskému zvuku a skladbám ako 'Orthodox Experience' a 'Purification' či 'Like a Butterfly' stretol s veľmi priaznivými ohlasmi a poslucháči Rádia_FM ho v ankete zvolili za Najlepší album roka 2007.

Kapela ho začiatkom roka spropagovala aj na koncertnej šnúre, počas ktorej navštívila desiatku slovenských miest. V lete zatiaľ Lavagance koncertovali na množstve festivalov na Slovensku i v zahraničí, vrátane Hodokvasu, českého Rock for People, či londýnskeho Pulse. Najbližšie sa predstavia dnes na festivale Frequency v rakúskom Salzburgu a zajtra odohrajú koncert na banskobystrickom Barbakane. Chýbať nebudú ani na budúci víkend na Minikvase, kde vystúpia v druhý festivalový deň v sobotu 23. augusta.

Viac informácií a kompletný zoznam aktuálnych koncertov nájdete na stránke Myspace.com/lavagance.

Foto: Myspace.com/lavagance

Súvisiaci interpreti: Lavagance