Album britskej rockovej skupiny The Verve, s názvom 'Forth', si môžu jej fanúšikovia vypočuť na internete, keďže sa celý nachádza na webe.

Všetkých desať piesní z nového albumu 'Forth', sa objavilo online a sú prístupné na stránkach nahrávacej spoločnosti Parlophone a to konkrétne na parlophone.co.uk/forth.

Album sa do predaja podľa plánu dostane až 25. augusta, avšak pre netrpezlivých fanúšikov je možnosť vypočuť si ho v predstihu na internete, určite zaujímavou možnosťou.

Skupina The Verve, ktorá bola založená v roku 1989 spevákom Richardom Ashcroftom, gitaristom Nickom McCabom, bas gitaristom Simonom Jonesom a bubeníkom Petrom Salisburym, sa tento týždeň taktiež predstaví na anglickom festivale V Festival, ktorý sa koná 16. a 17. augusta.

Kapela prežívala najťažšie obdobie v roku 1999, kedy sa dokonca rozpadla a hlavnou príčinou rozpadu boli konflikty medzi členmi kapely, ktoré dokonca viedli k odchodu Nicka McCabe zo skupiny. Od roku 2007 však skupina opäť funguje a dokonca v pôvodnom zložení.

Zdroj : nme.com, wikipedia