Bývalý gitarista nu metalovej skupiny Limp Bizkit, Wes Borland, sa stal novým členom kapely Marilyna Mansona. Jeho nový "šéf" to oznámil koncom minulého týždňa na tlačovej konferencii pred koncertom v Južnej Kórei.

"Do našej kapely sme priniesli novú osobu. Máme nového gitaristu, ktorý bude mať s nami zajtra premiéru. Je to vôbec prvýkrát, čo s nami vystúpi na pódiu. Jeho meno je Wes Borland. Kedysi hrával v jednej veľmi otrasnej kapele, z ktorej odišiel, lebo cítil, že sa rúti do záhuby." - uviedol Manson.

33-ročný gitarista z Limp Bizkit odišiel krátko po vydaní tretieho albumu 'Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water' v roku 2001. Ako dôvod uviedol čoraz sa zväčšujúce rozdiely v názoroch na hudobné smerovanie kapely a fakt, že mu nebolo umožnené dostatočne sa realizovať pri písaní nových skladieb.

O tri roky neskôr sa Wes rozhodol skúsiť to s kapelou ešte raz, údajne kvôli tomu aj odmietol ponuku hrania v projekte Trenta Reznora, Nine Inch Nails. Návrat do Limp Bizkit však nebol úspešný, v obnovenej zostave spolu vydali len jedno EP 'The Unquestionable Truth (Part 1)' a od roku 2005 sa už Wes naplno venoval svojmu industriálno-metalovému projektu Black Light Burns.

Zdá sa však, že gitarista, známy okrem skvelej hry aj svojím hororovým pódiovým zjavom s pomaľovanou tvárou a čiernymi šošovkami, sa po čase opäť vráti na výslnie rockovej a metalovej scény. Na ako dlho to bude, je podľa slov Marilyna Mansona zatiaľ vo hviezdach: "Ešte nevieme, či s nami bude nastálo, ale zajtrajší koncert je prvým krokom."

Do Mansonovej kapely sa tento rok po šiestich rokoch vrátil aj basgitarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez, ktorý s ním hrával už v roku 1993.

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson