Dano Heriban - meno, ktoré na každého pôsobí dojmom, že ho už určite niekde počul... a pritom dlho hudobná záhada. Pre väčšinu hudobných fanúšikov ňou zostáva aj po vydaní jeho albumu 'Leporelo', ktorý bez veľkého humbuku vyšiel pre niekoľkými mesiacmi. Že je to tak neprávom, sa môžete prísť presvedčiť už zajtra naživo do štúdia Slovenského rozhlasu. Alebo aspoň na vlnách Rádia_FM.

Dano Heriban je novodobý trubadúr, občas klaun, pre niekoho kúzelník. Vo svojich skladbách sa na život díva z poetického nadhľadu. Možno je to tak aj vďaka jeho silnej prepojenosti s divadlom (GuNaGu, A.HA., Nová scéna, Slovenské Komorné Divadlo Martin, atď.), v ktorom možno nájsť viacero právd súčasne. V rolách a prevlekoch prežil Dano Heriban už množstvo životov a aj preto má jeho hudba nielen silnú citovú, ale aj výpovednú hodnotu. Moderátorka Biba z Rádia_FM, ktorá ho pozvala do svojej relácie Pohoda_Live, jeho album opísuje stručne a výstižne: "Aj keď je hercom, ja mu ten album verím."

S cigaretou v ústach pendluje Dano Heriban medzi divadlom a nahrávacím štúdiom, kde sadá za klávesy a mikrofón, do rúk berie často akordeón, esencie mieša aj ústna harmonika. Aranžmán spolu s ním tvoria aj Filip (mix) a Jakub (bicie, perkusie) Hittrichovci, vďaka čomu vznikla jedinečná zmes skladieb, ktorú mozaikovo pospájal album 'Leporelo'. Album vyšiel na Danovej vlastnej značke Dano Heriban.

Dano Heriban Trio sa v utorok 26. augusta o 20.00 predstaví naživo v programe Pohoda_Live na Rádiu_FM. Spoločne s nimi môžete byť pri tom v štúdiu SRo v Bratislave aj vy. Vstup voľný.

Zdroj: Rádio_FM