Už túto sobotu 13. septembra vás spoločnosť Grandmedia pozýva zdarma na koncert, ktorý bude mať punc vážnosti i recesie. V pube v Moravanoch nad Váhom, tradičnom dejisku koncertov známych i začínajúcich kapiel, sa o to postará dvojica skupín In Justice z Vrbového a Helenine oči z Prešova.

In Justice rozhodne nepatrí medzi neznáme skupiny. Kapela, ktorá sa teší veľkej podpore fanúšikov, sa nesnaží napodobňovať svoje hudobné vzory. Ich hudba je plná života, rovnako ako kapela samotná. Ohlasy z posledných koncertov či festivalov su o tom sami o sebe svedkami. Autorské texty o človeku a jeho problémoch sú v spojení s našľapanou metalovou hudbou skupiny In Justice zárukou výborných piesní.

Helenine oči majú vo svojom repertoári i mnoho cover verzií. Ich vlastné hity ako 'Trim ho', 'Marianna' alebo 'Jahody' sa pre mnohých azda nezdajú známe, ale už pri prvých tónoch poslucháči pochopia, že jediné, čo im zostáva, je pridať sa k zábave. Hudobná perla z Prešova je šiestou najhranejšou skupinou v juke-boxoch na východe.

Členovia kapely vyrástli na folkových, punkových a metalových skupinách a tak pri vlastnej tvorbe stavili na mix spomínaných žánrov. Vznikli Helenine oči hrajúce, ako o sebe tvrdia, folk punk alebo eskimo punk. Nemusíte sa obávať ani zvukovej skúšky, charakteristické pre Helenine oči totiž je – všetko s humorom. Vtipné reči pri zvukovke vás dostanú do tej pravej predkoncertnej nálady.

Nedávno prišli na trh s novým albumom s názvom 'Tafasasamáš'. "Hráme hudbu, ktorá nás baví, ktorá je trošku iná, než hrajú všetky ostatné kapely. Chceme sa baviť, chceme, aby sa ľudia bavili. Hudba sa musí páčiť hlavne nám a ľuďom okolo nás. No a vychádza z toho to, čo vychádza," - hovoria o sebe.

Všetci, ktorí si chcete pozdvihnúť náladu a bezprostredne sa zabaviť, ste očakávaní v sobotu 13. septembra o 20.00 v Pube v Moravanoch nad Váhom na dvojkoncerte skupín Helenine oči a In Justice.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Monika Tholtová z Agentúry Duna.

Súvisiaci interpreti: Heľenine oči