Hviezda súčasného hip-hopu Kanye West bol včera ráno zatknutý za údajné poškodenie fotoaparátu jedného z paparazzov. Informáciu pre média poskytol hovorca letiska v kalifornskom Los Angeles.

Marshall Lowe z Medzinárodného letiska v Los Angeles tvrdí, že raper a jeho manažér Don Crowley boli vzatí do väzby po tom, ako sa West dostal do potýčky s fotografom a poškodil mu fotoaparát v hodnote viac než 10 tisíc amerických dolárov (viac než 217 tisíc korún / 7203 Eur).

Incident sa stal krátko pred ôsmou hodinou rannou miestneho času. Polícia následne vypočula svedkov a aj keď bol West už včera poobede z väzby prepustený, pravdepodobne bude musieť fotografovi zaplatiť náhradu škody.

Nájdu sa však aj svedkovia, ktorí sú na jeho strane. Jedným z nich je aj Charles Davis, ktorý na letisku zbiera peniaze pre charitu. Tvrdí, že fotograf rapera obťažoval a ten sa len bránil, pričom došlo k poškodeniu fotoaparátu.

"Vždy sa s ním rozprávam. Je to veľmi milý a slušný muž. A vždy prispeje na charitu pre deti. Má veľmi dobré srdce. Niekoľkokrát mi dal aj svoj autogram. Vôbec nerozumiem, prečo ho zatkli. Ten chlapík mu proste strčil foťák do tváre. Nie je to jeho vina." - povedal Davis.

Kanye West bol v Los Angeles kvôli nedeľňajším MTV Video Music Awards, kde predstavil svoju novú skladbu 'Love Lockdown'. V kalifornskej metropole šoubiznisu sa zdržal ešte niekoľko dní pred tým, ako mal odletieť na Honolulu.

Letisko v Los Angeles je obľúbeným miestom pre komerčných fotografov, ktorí tam pravidelne fotografujú Britney Spears a ďalšie prichádzajúce a odchádzajúce celebrity.

Zdroj: Billboard.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Kanye West