Remix Darinej skladby 'Slowly' od MJ Colea zaznamenal v UK veľký úspech - dostal sa až na druhé miesto UK garage hitparády BBC 1. Britskí fanúšikovia tohto žánra tak majú možnosť Darin hlas počuť v éteri či v kluboch, už dnes (3.10.) si však na svoje prídu fanúšikovia v Prahe, kde sa obaja interpreti stretnú na pódiu klubu Radost FX.

Keď Dara pred niekoľkými mesiacmi vyberala umelcov pre svoj remixový album 'D2' jej voľba padla aj na rešpektovaného britského producenta menom MJ Cole. Tomu sa zapáčila skladba 'Slowly', ktorú Dara pôvodne napísala s Ondřejom Brzobohatým. V remixe MJ Colea sa skladba zapáčila aj fanúšikom v Británii, kde sa umiestnila v rebríčku BBC UK garage Top 10 na skvelom druhom mieste.

MJ Cole patrí už dlhé roky medzi celosvetovo rešpektovaných producentov a DJov UK garage - ostrovného tanečného žánra s príchuťou urban music. V Anglicku obdržal už päťkrát prestížnu cenu MOBO, jeho album 'Sincere' (2000) bol zvolený za Album roka v UK, navyše bol zaradený medzi desať najlepších albumov vo Veľkej Británii a získal nomináciu na prestížnu cenu Mercury Prize.

Na konte už má remixy umelcov ako Mariah Carey, Tom Jones či Roni Size. V skladbe 'Slowly' ho zaujal najmä Darin hlas: "Pieseň 'Slowly' som si vybral predovšetkým kvôli vokálu, okúzlil ma skvelý hlas Dary".

Samotná Dara je z úspechu remixu nadšená, no vďaka narodeniu dcéry Laury nemohla dostatočne využiť potenciál, ktorý sa jej z ničoho nič vo Veľkej Británii naskytol. Síce s niekoľkomesačným oneskorením, no predsa sa rozhodla posunúť spoluprácu s rešpektovaným producentom ďalej. Prvým krôčikom bude ich dnešné spoločné vystúpenie v pražskom klube Radost FX.

Dara Rolins sa tu predstaví po materskej dovolenke po prvýkrát naživo za účasti skvelých hostí. V hlavnej časti jej vystúpenia ju hudobne podporí Jan Kleník z Ohm Square a Yarda Helešic (ex Support Lesbiens). MJ Cole, s ktorým Dara odspieva hit 'Slowly', sa následne predstaví v DJskom sete so svojou dvornou speváčkou Elisabeth Troy. Tá je skutočnou legendou v histórii UK garage, jej hlas sa objavil v skladbách ako 'Crazy Love' alebo 'Tired Games', ktoré sa stali celosvetovými tanečnými hitmi. Bohatý lineup doplnia DJi Rico a Béla En, ktorí odohrajú mix R&B, houseu a UK garage.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Ida Křížová zo Sony BMG.

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Mj Cole