Uletené americké zoskupenie avantgardných hudobníkov Animal Collective sa už tento piatok (17.10.) po prvýkrát predstaví na Slovensku - v bratislavskej A4-ke. Kapela minulý týždeň ohlásila podrobnosti o novom albume 'Merriweather Post Pavilion', ktorý by mal vyjsť v januári budúceho roka. Možno niečo z neho odznie aj na piatkovom koncerte...

Deviaty štúdiový album Animal Collective vyjde 12. januára 2009. Album vznikal počas uplynulých mesiacov pod producentským dohľadom Bena Allena (Gnarls Barkley, Killer Pimp, P Diddy, Christina Aguilera,...) v nahrávacom štúdiu Sweet Tea v Oxforde v štáte Mississippi, USA. Názov albumu 'Merriweather Post Pavilion' si kapela prepožičala od rovnomenného klubu v Columbii, ktorá je predmestím ich rodného mesta Baltimore v americkom štáte Maryland.

Prvý "audiovizuálny zážitok" s témou nového albumu ponúka oficiálna stránka kapely Myanimalhome.net. Album vyjde, podobne ako jeho predchodca 'Strawberry Jam' (2007), na prestížnej londýnskej indie značke Domino Records.

Okrem Animal Collective sa tento týždeň v A4 - nultom priestore predstaví aj ďalšia zaujímavá alternatívna kapela - Silver Mt. Zion z Kanady. Tento koncert sa uskutoční už dnes (13.10.), cena vstupenky na Silver Mt. Zion v predpredaji je 350,- Sk, na mieste 400,- Sk. Animal Collective v predpredaji 450,- Sk, na mieste 500,- Sk. K dispozícii je do dnešného dňa aj permanentka na oba koncerty za zvýhodnenú cenu 700,- Sk.

Na novom albume Animal Collective - 'Merriweather Post Pavilion' sa objavia skladby:

'In The Flowers'
'My Girls'
'Also Frightened'
'Summertime Clothes'
'Daily Routine'
'Bluish'
'Guys Eyes'
'Taste'
'Lion In A Coma'
'No More Runnin'
'Brothersport'

Zdroj: Myanimalhome.net, Nme.com, Pitchforkmedia.com

Súvisiaci interpreti: Animal Collective