Indie-rocková kapela zo Škótska Franz Ferdinand už prezradila názov svojho tretieho štúdiového albumu, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka. Bude sa volať 'Tonight'.

36-ročný spevák a gitarista skupiny, Alex Kapranos, potvrdil, že tretí album sa bude niesť v pokojnejšom duchu ako ten predchádzajúci a no aj napriek tomu bude stále vhodný pre tanečný parket. "Hudba na novom albume by sa dala popísať ako hudba noci. Preto sme album pomenovali 'Tonight' (v preklade "Dnes v noci"). Zdalo sa nám to ako najvhodnejší názov."

"Nový album znie rozdielne ako predchádzajúce a sú na ňom použité rozdielne nástroje, rôzne tempá a celkovo rôznorodý prístup ku tvorbe. Ale vždy to bude znieť ako Franz Ferdinand, keď sa do toho pustíme my štyria." Prvým singlom z albumu 'Tonight', by sa mala stať pieseň s názvom 'What She Came For'.

Kapela z Glasgowa, v ktorej speváka a gitaristu Kapranosa dopĺňa basgitarista Bob Hardy, gitarista a klávesák Nick McCarthy a bubeník Paul Thomson, debutovala v roku 2004 s albumom 'Franz Ferdinand'. Vďaka singlu 'Take Me Out' sa hneď s prvým albumom zaradili medzi špičku indie scény a získali zaň prestížnu Mercury Prize.

Z albumu 'Franz Ferdinand' sa predalo viac než 3,6 milióna kópií. Veľkým úspechom bol aj druhý album 'You Could Have It So Much Better', ktorý vyšiel v roku 2005.

Zdroj : music-news.com