Predstavitelia nezávislých labelov Starcastic a Deadred Records minulý týždeň navštívili medzinárodný hudobný veľtrh Popkomm v Berlíne. Medzinárodnej hudobnej komunite prostredníctvom kompilácie diel svojich autorov prezentovali českú a slovenskú nezávislú tvorbu.

"Snažíme sa získať nové distribučné kanály pre naše nahrávky, nové možnosti koncertovania na rôznych festivaloch pre naše kapely a zároveň si užívame atmosféru berlínskych klubov s koncertami tých najzaujímavejších kapiel, ktoré v rámci veľtrhu vystupujú." - informoval z minulotýždňového Popkommu Martin Turzík zo slovenského vydavateľstva Deadred Records.

V rámci známej hudobnej konferencie Popkomm sa twinlabel Deadred/Starcastic prezentoval kompiláciou zloženou jednak zo skladieb už vydaných, ale aj z pripravovaných titulov. Kompiláciu s príznačným názvom The Past and The Future Sampler obsahuje 13 trackov a artwork pre obal pochádza od pražského dizajnového štúdia Suprodesign.

"Sme v jednaní o jej publikovaní v digitálnej forme v rámci istého českého média, informácie upresníme neskôr." - uviedol Turzík.

Kompletný tracklist kompilácie obsahuje skladby:

The Autumnist - The March Of The Leafs
Sporto - Love International
Atlantic Cable - Rigor Mortis
Foolk - Bells
Youcoco - Doctor
Nylon Union - Hyperandrogen
Sub N Bus - Phantomatic
Karol Mikloš - Apocalyptical
Space Recorder - Love, Love, Love
Jelly Belly - Miami Vice
Ettella Diamant - Nicotine
Dope Aviators - Another Stupid Song
Travolta - Chat

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records.