Yvonne Sanchez je jedinečná speváčka poľsko-kubánskeho pôvodu, žijúca v Prahe. V týchto dňoch prezentuje svoj nový album 'My Garden', ktorý vyšiel vo vydavateľstve Warner Music Česká Republika. So svojím zamatovým hlasom okúzlila obecenstvo po celom svete.

S hudbou začínala v jej rodnom Poľsku, ale všetko sa to začalo až v roku 1994, kedy sa prisťahovala do Prahy. Nasledoval jej prvý koncert v slávnom pražskom jazzovom klube Reduta. Stále viac vynikala na tamojšej hudobnej scéne. Na jej vrchol sa dostala v roku 1998 kedy získala ocenenie Vokalistka roku od prestížnej českej Jazzovej spoločnosti.

Cesta muzikanta sa nedá nikdy vopred naplánovať a Yvonne nie je výnimkou. Účinkovala v Nemecku, Anglicku, Izraeli, Portugalsku, Brazílii, Francúzsku, Poľsku, na Kube a v USA. Poznávanie rôznych kultúr ju nakoniec priviedlo k zmene žánru. Jazz vymenila za bossa novu a sambu. Tento vplyv je počuť aj na jej debutovom albume Invitation z roku 2002. Yvonne zaň získala nomináciu na výročných cenách APH Anděl 2002 v kategórii Album roka - Jazz and Blues.

Nový album 'My Garden' nahrávala v Poľsku a v Čechách. Inštrumentálne sa na ňom podieľala špička jazzovej scény oboch krajín. Finálny mix a následný mastering urobil v Poľsku Tadeusz Mieczkowski. Tento uznávaný producent a zvukár sa podieľal napríklad na poslednom albume Dana Bártu alebo na spoločnom projekte Anny Marie Jopek a Pata Methenyho. Niektoré skladby z almubu 'My Garden' sa objavili na chilloutových a jazzových kompiláciách vydaných v Nemecku, Poľsku a Rakúsku.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Brožek z Forza Music.